Arhiva 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:03.

Graditeljska škola: Tko umjesto Pazmana?

Nijedan od troje kandidata za novog ravnatelja Graditeljske škole Čakovec na sjednici Školskog odbora održanoj u ponedjeljak, 3. veljače nije dobio većinu glasova, potrebnu da bi došao na spomenutu funkciju.
Prema neslužbenim informacijama, po 3 glasa dobili su bivša pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje u Međimurskoj županiji Sonja Tošić Grlač te Srebrenka Pongrac, dok je Krunoslav Bedi dobio povjerenje jednog člana Odbora - i to predstavnika roditelja. Svojim su glasovima Tošić Grlač podržali predstavnici Međimurske županije, a Pongrac - predstavnici škole.
Podsjetimo, protiv dugogodišnjeg ravnatelja Graditeljske škole Zorana Pazmana Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu naložilo je provođenje istrage zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene isprave, oštetivši državu za 620.000 kuna. Već prije toga, početkom prosinca prošle godine, Pazman je, jednoglasnom odlukom Školskog odbora, smijenjen. O tome da policija provodi istragu u Graditeljskoj školi Čakovec te o Pazmanu kao mogućem osumnjičeniku list Međimurje pisao je prvi, još u rujnu prošle godine. Školu inače trenutno, a tako će očito biti još neko vrijeme, kao vršitelj dužnosti ravnatelja, vodi vjeroučitelj Zvonko Ladić. (V. Kelkedi)

Izvor: 3068