Arhiva 16.02.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

GRADONAČELNIK ČAKOVCA POD ISTRAGOM USKOK-a?

Sve se glasnije govori da je gradonačelnik Čakovca Branko Šalamon pod istragom USKOK-a, i to ne odnedavna. Šalamon, a i njegov zamjenik Veselin Biševac morali su ići u Zagreb već barem četiri puta, tvrdi naš izvor koji se poziva na svoju dobru obaviještenost, ali se ne želi izlagati javnosti, pa je zatražio da ostane anoniman. Išli smo u “glavu”, pitali gradonačelnika o čemu se radi.
- Već dva mjeseca nisam bio u Zagrebu, a uopće niti ne znam gdje su USKOK-ovi uredi da bih tamo išao. Ali USKOK-u je bila podnijeta anonimna kaznena prijava protiv mene, a on ju je prepustio našoj kriminalističkoj policiji. Policija je i bila tu kod mene, pokazala mi prijavu, ali mi nisu dali da je kopiram, tako ne mogu detaljno navesti što sve u njoj stoji. Može se sumarno reći da se radi o gradskim poslovima u Ivanovcu. Optužuje me se da je bilo pogodovanja oko uređenja društvenog doma, pa se tu proziva i prijašnjeg predsjednika VMO-a, zatim oko prostornih planova, za pogodovanje u prostornom planiranju u korist investitora projekta “Vrtovi Ivanovca”. To su, dakle, prigovori iz već poznate političke kuhinje. Već se javno prigovaralo i javno sam odgovarao, npr., da je nedavno planom uređen prostor u Ivanovcu već davno prije bio određen kao prostor za gradnju. Na sve točke i pisanim sam putem odgovorio, opovrgnuo prigovore i poslao to policiji.
S obzirom na “povjerljiv” način na koji su mediji upozoreni da se vodi neka istraga nad njim, Šalamon procjenjuje da je izvor neki visokopozicioniran dužnosnik, ili dužnosnica, HDZ-a. Sve to već postaje iritantno, dodaje. U policiji potvrđuju da su radili po kaznenoj prijavi koja je anonimna, što nosi neka ograničenja. Policija će obaviti svoj dio posla, prikupiti potrebna saznanja i predati materijal Državnom odvjetništvu - neka se ono time bavi.
D.Kovač

Izvor: 2912