Arhiva 28.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

Gradonačelnik Kovač vijećnicima "stisnuo" kazne!

Neugodno iznenađenje dočekalo je vijećnike Skupštine Međimurske županije u četvrtak, kad je i održano posljednje skupštinsko zasjedanje. Djelatnici Gradskog komunalnog poduzeća Čakom ispisali su im parkirne kazne. Kako doznajemo, vijećnici su dosad, njih 40, u vrijeme održavanja sjednice Skupštine, ali i za sjednica različitih odbora, parkirali besplatno.
- Radi se o nesporazumu, parkiranje neće morati plaćati, prokomentirao je predsjednik Skupštine Mladen Novak.
- Ovaj put im je oprošteno, rekao je na naš upit o „slučaju“ čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač. No, odmah je dodao kako će pitanje daljnjeg parkiranja za vijećnike Skupštine Grad i Županija morati regulirati nekim dokumentom. Kovač ističe da bi Grad mogao pristati na to da u vrijeme zasjedanja Skupštine, čije se sjednice ne održavaju toliko često, parkiranje za vijećnike i dalje bude besplatno, no, ne baš i u vrijeme sjednica odbora.
- Mnogi su potvrde koristili gotovo stalno, za dolaska u zgradu županijske uprave. Vjerujem da mogu platiti 3 kune za jedan sat ili, ako je sjednica nekog odbora, nešto više za nekoliko sati. Dobivaju naknade od po nekoliko stotina kuna po sjednici Skupštine. I ja sam plaćam parkiranje kad koristim neko od gradskih parkirališta, napominje Kovač.
Ovih dana zaoštrili su odnosi između gradonačelnika Kovača i župana Matije Posavca, pa je slučaj „parkiranja“ vjerojatno još malo dolijevanja ulja na vatru, odnosno vraćanje milog za drago. S druge strane, poznato je da Kovač nije u predobrim odnosima niti sa svojim stranačkim šefom - predsjednikom Županijske organizacije SDP-a i predsjednikom Skupštine Novakom koji mu je bio protukandidat na izborima za čelnog čovjeka međimurskog SDP-a.
V.Kelkedi

Izvor: 3074