Arhiva 28.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

Gradonačelnik Srpak mora položiti računa Vijeću

Gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak morat će na idućoj sjednici Gradskog vijeća podnijeti izvješće o radu. Statutom Grada utvrđeno je da se izvješća moraju prezentirati dva puta godišnje, a aktualno se odnosi na razdoblje od svibnja 2013. do veljače 2014. godine. Oporba će sigurno imati što reći o gradonačelnikovom viđenju svog rada, međutim, Srpak ne mora biti zabrinut “za prolaz” budući da iza sebe u Vijeću ima većinu. Srpak u svom izvješću na desetak stranica navodi sve što je gradska vlast odradila u tom razdoblju, a od nabrojenih projekata izdvajamo Uređenje Rudarsko - murskog parka, uređenje i stavljanje u funkciju Gospodarske zone Brezje za koju su naručeni projekti za izgradnju komunalne infrastrukture (struja, voda i plin) i prometnice. Također je pred kraj godine konačno postignut dogovor oko prodaje prostorije u zgradi bivšeg Kina Rudar. U izradi je glavni projekt, a nakon njega, izdavanje građevinske dozvole. Rekonstrukcija Centra za kulturu kandidirana je u Ministarstvo kulture u iznosu od 354.921 kunu te u Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Gradonačelnik se u izvješću također hvali nastavkom uređenja šetnice uz Muru, ali i projektima po mjesnim odborima unutar Grada.
Jedan od većih projekata je uređenje cesta i pješačkih staza u Peklenici u kojoj je sve spremno za postavljanje 850 metara nogostupa u Čakovečkoj ulici, za što su pribavljene lokacijska dozvola i suglasnost svih stanara. U izradi je glavni projekt, a nakon njega slijedi izdavanje građevinske dozvole. Ovaj je projekt kandidiran u Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 450.000 kuna. Ministarstvo sufinancira 80 posto troškova. Također je dovršena pješačka staza od mosta do društvenog doma u Peklenici i postavljena nova javna rasvjeta.
Za naselje Mursko Središće izrađen je idejni projekt za Ulicu Matija Gupca, Mursku ulicu i Ulicu Antuna Mihanovića. Obnovljen je dio Martinske, podignut nasip na Gornjem potoku... U Križovcu je obavljeno presvlačenje asfaltnog sloja, dio prometnica saniran je i u Hlapičini, u kojoj je izgrađen i novi nasip dužine 150 metara, te u Štrukovcu u kojem je saniran asfalt u ulici uz društveni dom i kanal. U Štrukovcu je, na zadovoljstvo mještana, ponovo proradila prodavaonica mješovitom robom...
Osim odrađenih poslova, Srpak se u svom izvješću bavi i aktualnim problemom prometa u Murskom Središću, izmještanjem antenskog stupa, presudom u sporu sa Zagorje - Tehnobetonom, parkiralištem na bivšem carinskom terminalu, smještajem umirovljenika, održanim manifestacijama, susretom poduzetnika, gradskim ustanovama, odbijenim i prihvaćenim projektima financiranim iz države i EU-a...
U svakom slučaju, radi se o prilično obimnom materijalu o kojem će sigurno biti dosta riječi i nakon sjednice Gradskog vijeća koja bi se trebala održati ovaj tjedan.
V.Trstenjak

Izvor: 3070