Arhiva 11.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

Gradonačelniku Čakovca Kovaču passat na osobno korištenje

Proteklih dana u kuloarima i dijelu javnosti pojavile su se priče kako je Grad Čakovec kupio automobil - luksuzni passat. Gradonačelnik Stjepan Kovač (SDP) za list Međimurje to demantira, no, ipak potvrđuje kako će Grad uskoro kupiti vozilo.
– Bivši gradonačelnik Branko Šalamon otkupio je ford S max koji je koristio kad je bio na dužnosti. To vozilo kupljeno je na leasing te je prilagođeno za osobe s invaliditetom. Ponovna preinaka Grad bi stajala 16.000 kuna. Branko Šalamon izrazio je želju da ga otkupi, i to smo odobrili. Preostalo je platiti još oko 120.000 kuna. Leasing tvrtka već nam je vratila 53.000 kuna, pojašnjava Kovač.
Što se tiče famoznog passata, gradonačelnik kaže kako ga je dobio na osobno, probno korištenje od tvrtke AMC Međimurje. Riječ je inače o tvrtki u vlasništvu obitelji Tompoš. Darinka Tompoš poznata je SDP-ova dužnosnica iz Strahoninca koja trenutno obnaša funkciju potpredsjednice tamošnjeg Općinskog vijeća.
- Grad nema ništa s time i na to ne troši niti kunu. Radi se o testnom vozilu proizvedenom 2011. godine, kakvo može isprobati i svaki građanin, potencijalni kupac. No, to ne znači da ćemo upravo taj auto i kupiti. Bit će raspisan javni natječaj. Nabavit ćemo rabljeni automobi. Maksimalna cijena smije biti oko 150.000 kuna, a to je zapravo jednako ovome što dobivamo od prodaje forda S max.
Uostalom, nabavka vozila predviđena je i u ovogodišnjem gradskom proračunu u kojem je osigurano 200.000 kuna. Ne tjeramo luksuz, niti smo rastrošni. No, smatram da Grad mora imati jedno malo bolje vozilo. Neki drugi gradovi imaju, primjerice, BMW-e, kaže Kovač.
Grad Čakovec inače posjeduje pet službenih automobila, manje vrijednosti - ford fiestu, opel astru, daewoo kalos, WV polo i fiat uno.
Velimir Kelkedi

Izvor: 3037