Arhiva 10.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

GRADONAČELNIKU ČAKOVCA: Šlamperaj i mrak

U Odjelu za komunalno gospodarstvo radi 13 ljudi. Kad se malo bolje pogledaju imena, vidi se da su si mnogi uhljebili svoju djecu. Ne moraju ništa znati, ništa raditi, a primaju dobru plaću. Naravno, nastavljaju kako ih je naučio bivši gradonačelnik, a ovaj nema muda da nešto promijeni. A i zašto bi, kad mu je jedini zadatak podijeliti što ugrabe od žitelja.
Pišem vam zapravo zbog praktičnog problema koji se vuče godinama, a nikako se ne rješava. Naime, svakodnevno idem autom (ponekad i biciklom) Mihovljanskom ulicom (prema groblju), a u dijelu ulice od završetka ulice ZAVNOH-a do mosta preko kanala Lateralca je mrkli mrak. Na jesen i zimi (kao sada) rano se spušta mrak, a magla vrlo često. Tu su i dva pješačka prijelaza (“zebre”), gdje pješaci vrlo često prolaze ne gledajući promet. Rasvjete nema, a promet je tu na večer čest.
Da ne govorimo u vrijeme pred Svih svetih. Uz navedeni tunel, tada dolazi do izražaja šlamperaj s prijelazom preko željezničke pruge. Jest da to treba rješavati zajedno s HŽ-om, ali ako bi se 20 godina inzistiralo na tome, već bi se našlo rješenje. Građevinari nemaju što raditi, a za te stvari su dobri.
Navodno se gradonačelnik šeće kraj kanala, ali vjerojatno samo po danu. Bilo bi dobro da se prošeće pješke krajem Mihovljanske ulice po mraku i da sobom uzme svoje ljude iz Odjela za komunalno gospodarstvo (jedan čak stanuje u Mihovljanskoj ulici, ali se stalno vozi automobilom pa ovakve stvari ne vidi).
Dakle, ovo nisu velika financijska ulaganja, dva-tri kandelabera koji bi osvetlili taj komad ulice koji je u mraku, a posebno pješačke prijelaze-zebre.
To bi puno poboljšalo sigurnost ljudi koji svakodnevno idu iz pravca Mihovljana ili u obrnutom smjeru. Pored tolikih “stručnjaka” za promet u tom odjelu, nije dovoljno samo skupljati novac za parkiranje, već treba otkloniti “crne točke” u gradu.
Mihovljančani koji
dolaze na posao u
Čakovec

Izvor: 3063