Arhiva 19.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

GRADSKI BAZENI: Djelatnici sami osvježili bazene

Nakon redovnog remonta koji je trajao od 2. do 12. rujna Gradski bazeni „Marija Ružić“ Čakovec ponovno su otvoreni za svoje posjetitelje. O tome što se radilo izvijestio je direktor Gradskog poduzeća „Ekom“ Miodrag Novosel - Cico, uz potporu novog predsjednika NO-a Velimira Mađarića.
Najkraće rečeno, čitav kompleks bazena sa svim sustavima, temeljito je saniran.
Popravljena je sva bazenska tehnika, termo - tehnička, strojarska i elektroenergetska oprema i instalacije. Sve radove izveli su djelatnici „Ekoma“, a investicija je stajala 250.000 kuna – 50.000 manje od planiranog.
Novosel je na konferenciji, između ostalog, izdvojio i zanimljiv detalj. Kad su bazeni nakon remonta već bili napunjeni vodom za što je potrebno više dana, podigle su se pojedine keramičke pločice. Ponovno pražnjenje bazena zbog rokova više nije bilo opcija pa se sam direktor stavio u ulogu podvodnog keramičara, zaronio i pod vodom postavio nove pločice. Tvrtka „Ekom“ kontinuirano nastoji štedjeti i energiju pa su zahvaljujući sustavu kogeneracije troškovi plina i električne energije proteklih godina smanjeni za oko 14 posto. Tijekom netom završenog remonta postavljene su i LED žarulje za dodatnu uštedu.
Od novosti za korisnike najatraktivnija jest sljedeća – svatko tko dođe na bazene na svoj rođendan dobiva gratis ulaznicu. Već otprije tvrtka „Ekom“ povoljniju cijenu ulaznica nudi članovima umirovljeničkih udruga s područja grada i građanima Čakovca. (vk)

Izvor: 3047