Arhiva 12.05.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

Grb Općine D. Kraljevec V. Ivkoviću i Studiju M

U petak, 7. svibnja održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Donjeg Kraljevca na kojoj su - povodom Dana Općine Donji Kraljevec – zaslužnim pojedincima i organizacijama dodijeljena najviša općinska priznanja.
Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Josip Mlinarić i poželio dobrodošlicu brojnim uzvanicima – saborskoj zastupnici Sunčani Glavak, predsjedniku Skupštine Međimurske županije Petru Novačkom, zamjeniku župana Anđelku Horvatu, čelnicima susjednih općina i drugim uzvanicima te pozvao općinskog načelnika Zlatka Horvata da pred svečanim skupom u najkraćim crtama izvijesti o stanju i postignućima Općine.
U svom govoru načelnik Z. Horvat, između ostalog, se pohvalio:
- Na prostoru od 36 četvornih kilometara u Općini Donji Kraljevec danas živi 5.000 stanovnika, a gospodarstvo još uvijek drži trend zaposlenosti, čime se izravno pridonosi razvoju naše općine. Golim okom u svakom je mjestu Općine vidljiv razvoj i napredak, završna je faza uređenja komunalne i cestovne infrastrukture.
Za mjesec dana počinje gradnja – kao finalni dio velikog projekta gradnje kanalizacijskog sustava – uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, što znači da se kraju primiče investicija ukupno vrijedna – cijeli sustav - više od 70,000.000 kuna, pri čemu se financijsko sudjelovanje Općine popelo na čak 11,000.000 kuna.
Pri rekonstrukciji cesta s nogostupima nećemo stati, već imamo nove projekte za cijelu Općinu koji su kandidirani za sufinanciranje prema ministarstvima. Još ima posla na rekonstrukciji niskonaponske mreže, na dovršenju uređenja domova kulture, kreće projekt proširenja dječjeg vrtića u Donjem Kraljevcu, započeli smo uređenje Centra dr. Rudolfa Steinera, Općina je poznata po jedinstvenom voćarskom sajmu koji održavamo svake godine, a nijedan korak naprijed u razvoju nije zamisliv bez suradnje s gospodarstvenicima, mjesnim odborima, udrugama, vijećnicima i ljudima dobre volje na potpori svim projektima Općine Donji Kraljevec.
Čestitkama povodom Dana Općine i čestitkama dobitnicima općinskih priznanja u ime županijskog čelništva skupu se obratio dožupan Anđelko Horvat, a saborska zastupnica Sunčana Glavak iz prve je ruke, na jasan i jezgrovit način, prenijela informacije o programu i mjerama Vlade Republike Hrvatske za izlazak iz trenutnog kriznog stanja.
Najviša priznanja Općine Donji Kraljevec – nakon uobičajene procedure kandidiranja i donošenja odluke na sjednici Općinskog vijeća, ovogodšinjim dobitnicima uručili su predsjednik Općinskog vijeća J. Mlinarić i načelnik Z. Horvat.
Grb Općine Donji Kraljevec dodijeljen je Vladimiru Ivkoviću iz Donjeg Pustakovca za svekolik doprinos razvoju Općine Donji Kraljevec te radiopostaji Studio M Donji Kraljevec za postignuća u glazbeno-informativnoj djelatnosti.
Plaketa Općine Donji Kraljevec dodijeljena je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Hodošan povodom 120. obljetnice utemeljenja i aktivnog humanitarnog rada, Tamari Recek iz Palinovca za dugogodišnji rad na polju kulture, Pauli Markati i Mariji Šavori iz Hodošana za osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju u stolnom tenisu, Košarkaškom klubu Donji Kraljevec za 40 godina postojanja i aktivnog djelovanja u sportu te Dori Štefok iz Donjeg Kraljevca za osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju u twirlingu.
U ime nagrađenih, Općinskom vijeću i predlagačima zahvalio je Vladimir Ivković, iznimno ponosan jer – kako je naglasio – najviše vrijedi priznanje koje dolazi iz neposrednog okruženja, iz vlastitog domicila, a na toj su razini kriteriji najviši.
Kao i uvijek, poseban ton svečanoj sjednici vokalnom kulisom dale su članice Pjevačke skupine KUD-a Općine Donji Kraljevec pod ravnanjem Ljubice Crnčec, a po lijepom običaju, za sve je uzvanike i goste nakon sjednice priređena zakuska. (MB)

Izvor: 2872