Arhiva 10.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

GREGOREC: Ne pada mi napamet podnijeti ostavku!

Ni na kraj pameti mi ne pada da podnesem ostavku, rekao je, odgovarajući na pitanje vijećnika Hrvatskih laburista – Stranke rada Denisa Šarića, direktor Gradskog poduzeća Stanorad Andrej Gregorec. Šarić je, u okviru aktualnog sata, na sjednici Gradskog vijeća Čakovca održanoj u četvrtak, 12. prosinca, slično kao i na onoj prethodnoj 21. studenoga, Gregorca upitao namjerava li zbog svih događanja oko Stanorada, zajedno s cijelim rukovodstvom spomenute tvrtke, odstupiti. Rekao je da Stanorad godinama dobiva uvjetna mišljenja Državne revizije, da se suočava s kaznenim prijavama te da je „praznio račune iz stambenih pričuva“, a ujedno ga zanima što su svih tih godina radili članovi Nadzornog odbora.
Uz izravan negativan odgovor na pitanje o ostavci, Gregorec je Šariću uzvratio pitanjem da „ne zna u čemu je problem“ te da mu vijećnikovo pitanje nije jasno. Ponovio je, slično kao i u ovoljetnom razgovoru za list Međimurje kako Stanorad za svaku zgradu ima zaseban račun, njih 250, da se svi mogu provjeriti te da zgrade imaju i oročen novac.
- Tvrtka normalno posluje 15 godina, a u međuvremenu je završio i predstečajni postupak, kaže Gregorec. Najavio je privatnu tužbu protiv Šarića te usto napomenuo i da, primjerice, on (Šarić) kao stanar već duže vrijeme ne plaća stambenu pričuvu.
Podsjetimo, list Međimurje nedavno je prvi pisao da je protiv tvrtke Stanorad i odgovorne osobe Policijska uprava međimurska Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu podnijela kaznene prijave zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela „zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju“ te „povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga“.
Denis Šarić: To je kriminal širih razmjera
No, vijećnik Denis Šarić na pretposljednjoj je sjednici Gradskog vijeća izjavio da se radi o „kriminalu koji je velikih razmjera“.
- Tamo gdje ima dima, ima i vatre, a ovo je definitivno požar. S obzirom da su ovdje ponovo opljačkani građani, stanari koji su godinama uplaćivali sredstva pričuve, a jednostavnom računicom dolazimo do iznosa od nekoliko stotina tisuća kuna po svakom stambenom ulazu, tko će njima nadoknaditi tu štetu, izgubljeni novac? A ne da se iz godine u godinu ponovo pljačkaju, a njihovi računi su uglavnom prazni ili u minusu, bio je oštar Šarić na sjednici 21. studenoga.

Kovač: Ne miješajmo kruške i jabuke

Gradonačelnik Kovač tada je, između ostalog, odgovorio „neka državne institucije odrade svoj posao u koji se on ne miješa“.
- Ali ono što sam pročitao po člancima za djela za koja ih se tereti, nisu oštećeni građani, nego država. Radi se o porezu na prodaju stanova, što je krivo knjiženo, znači - nisu oštećeni građani, nego država, da ne miješamo kruške i jabuke. Niti koga štitimo, niti ćemo to činiti, mi smo za red, rad i poštenje i toga ćemo se držati. Ako se optužbe pokažu točnima, prvi ću reagirati i smijeniti direktora, poručio je gradonačelnik. U nastavku sage, na sjednici u četvrtak, 12. prosinca, odgovarajući na dio Šarićevog pitanja o nadzornim odborima Stanorada, tek je pridodao da je aktualni sastav Odbora u toj tvrtki imenovan u mjesecu srpnju ove godine.
Velimir Kelkedi

Izvor: 3063