Arhiva 18.12.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

Grgec: Dok sam ja načelnik, poštanski ured neće se ukinuti!

Hrvatske pošte uputile su Općini Kotoriba molbu za oslobađanje plaćanja zakupa za poštanski ured 40329 Kotoriba. U obrazloženju zahtjeva stoji:“ Hrvatska pošta d.d. je poduzeće u državnom vlasništvu, ali se financira isključivo iz vlastitih prihoda. Uz to, u obvezi smo imati određen broj poštanskih ureda, bez obzira na njihov financijski rezultat, tako da iz prihoda ureda koji posluju s dobiti moramo financirati sve poštanske urede koji posluju negativno. Pokrenuli smo proces racionalizacije troškova i nastojimo smanjiti sve izdatke, a one koji nisu neophodni za odvijanje redovnog poslovanja i ukinuti.“
Molba se pred vijećnicima našla na sjednici Općinskog vijeća.
U raspravi je rečeno kako Hrvatske pošte za najam ureda od 60 četvornih metara mjesečno plaćaju 260 eura. Za neke vijećnike cijena najma je realna, no, bilo je onih koji su, ne vjerujući više nikome, iznijeli mogućnost najgoreg scenarija ne udovolje li molbi. Općinski načelnik Ljubomir Grgec (SDP) prvi je bio čvrstog stanovišta da se to ne će dogoditi sve dok je on na čelu Općine. Sličnog je mišljenja bio je i Ivan Kos (HDZ), rekavši kako je važno sačuvati svako radno mjesto, a funkcioniranje Kotoribe bez pošte bilo bi nezamislivo i pogubno. Pritom je izrazio bojazan - ako im se ukine najam, javit će se i ostali zakupci da ih se oslobodi takvog troška. Na kraju se iskristalizirao zaključak kako Kotoriba mora imati poštanski ured i da je na redu općinsko čelništvo koje bi u svezi toga trebalo imati konkretne, konstruktivne i kvalitetne razgovore. Unatoč svemu, mogle su se čuti i kritike na račun službi koje u ured u Kotoribi nisu ništa uložile da bi se njegov interijer uljepšao, već naprotiv - on danas prenapučen svim i svačim.
- Nedostaju još samo mesa i salame, prokomentirao je u šali jedan od vijećnika.
Hrvatske pošte bar su se obratile Općini, no, strelice kritike u svezi spomenute točke dnevnog reda upućene su čakovečkom Domu zdravlja koji koristi zdravstvene i stomatološku ambulantu, a Općini - koja je vlasnik zgrade, ne plaćaju niti kune najamnine. Još je gore, rečeno je u raspravi, što zgrada s godinama propada, a u nju Dom zdravlja ne ulaže ništa, dok - s druge strane, ubire najam od ljekarne koja ovdje ima svoje tobožnje „njihove“ prostore?! Apsurdno i drsko, ali još je gora činjenica što ta ustanova ne pokazuje ni namjere za konkretne razgovore.
M. Grubić

Izvor: 3008