Arhiva 27.10.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

Grgec: Zoran Radmanić svjesno dezinformira javnost

U Međimurju je nedavno obavljeno izvješće s konferencije za javna glasila koju je imao prvi čovjek kotoripskog HDZ-a Zoran Radmanić, bivši zamjenik općinske načelnice Kotoribe. Kako je njegovo pojavljivanje u javnosti vezano uz atak na aktualnu kotoripsku vlast, reagirao je općinski načelnik Ljubomir Grgec:
- Žalosno je što jedan ugledan član međimurskog HDZ-a, čelnik stranke na općinskoj razini, općinski vijećnik ne zna da u Kotoribi vlast zajednički kreira koalicija SDP-HSU-HSS-Nezavisni, da je sve što radimo dogovorno, pa „boli“ naziv njegove pressice kako SDP Kotoribe vodi antiseosku i antikotoripsku politiku, pa malo-pomalo odlazi u Čakovec organiziravši u svojoj središnjici konferencije za novinstvo kojima napada SDP, analizirajući njihove - prijašnje nerealizirane projekte. To mu je, izgleda, “partijska“ obveza i on je jedan od međimurskih hadezeovaca kojem je najteže pao poraz na lanjskim izborima - kaže Grgec (SDP).
- Smeta ga kako više ugovorenih projekta bivše vlasti, s HDZ-om na čelu, nije realizirano. Ovom izjavom u zapećak je bacio općinski HSLS s kojim su obnašali vlast. Svojim nesuvislim izjavama zaboravlja u kojem i kakvom trenutku živimo?! – čudi se Grgec.
Kada govori o Poduzetničkoj zoni jug, zaboravlja da mi ne možemo djelovati na posrnule gospodarstvenike da ulažu u tu zonu, premda su gradilišta pokupovali. Što se tiče njenog daljnjeg opremanja, mi ćemo ove godine u nju, u suradnji s nadležnim ministarstvom, uložiti 400.000 kuna, a ta će zona biti proširena za novih 19 hektara zemljišta koje smo za te namjene rezervirali Programom raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem. Ponavljam, projekti za zonu postoje, no gdje su ulagači? - pita načelnik Grgec
– Boli kada nas optužuje kako smo povisili komunalnu naknadu, pa on kao da ne živi u Kotoribi. Naknada je ista još iz vremena njihove vlasti - iznosi 10 lipa za četvorni metar korisne površine, i jedna je od najnižih u Županiji.
Odvoz smeća poskupio je jer je zatvoreno odlagalište u Kotoribi, a cijena povećanja uključuje odvoz i deponiranje smeća u središnjem međimurskom odlagalištu u Totovcu. Mjesno odlagalište smeća trebali smo zatvoriti jer bi nas njegova sanacija koštala 6 milijuna kuna, na čemu je posebno inzistirao Radmanić, a smeće bi se svejedno odvozilo iz Kotoribe. Pitam ga, zar bi nakon toga cijena odvoza, koju ne diktiramo mi, bila niža i što smo to mi, glede odvoza smeća, u odnosu na druge donjomeđimurske sredine?! Veća ekonomska cijena u vrtiću posljedica je zapošljavanja novog djelatnika bez suglasnosti Općinskog vijeća. Sastavili su mu takav ugovor da po novom natječaju dotadašnji zaposlenik nije imao nikakve šanse za ponovno zapošljavanje?!
– Da nismo povisili ekonomsku cijenu, u kojoj je odnos sufinanciranja 60:40%, dvojim da bismo s prvim danima rujna mogli početi s normalnim radom.
Pothodnik, sanacija?
- On još nije ni napravljen, kako ćemo ga već sanirati. Za prve pripremne radove iz proračuna smo izdvojili tek minimalna sredstva. To je normalno jer, bez pomoći sa strane, u takav zahvat ne možemo. Riječ je o projektu koji je povezan s izgradnjom nove školske zgrade i sportske dvorane - pojašnjava načelnik i dodaje kako Radmanić optužuje i županijsku vlast. Normalno, jer mu ne odgovara što u svojim projektima nema kotoripskih projekata, pogotovo što se još uvijek ništa ne radi na cestovnom povezivanju Kotoribe i Murskih Križevaca. Grgec je rekao da, kada je to spomenuo, morao je spomenuti i HDZ-ove gluposti i gubitak vremena na ideju povezivanja mađarskog Pomurja sa skelom.
- Gospodine Radmaniću, ta vlast funkcionira tek od lipnja prošle godine. Malo strpljenja vam ne bi bilo na odmet - poručuje Grgec još jednom podsjećajući prvog čovjeka kotoripske oporbe da počne živjeti u stvarnom, oblačnom vremenu koje je takvim stvorila stranka kojoj on pripada. (M. Grubić)

Izvor: 2896