Arhiva 19.11.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

NE DAJ BOŽE DA MORAMO POZVATI HITNU POMOĆ!

GRKAVEŠČAK

Veliko gradilište na kojem se dovršavaju golf vile preko puta novih golf terena u sklopu Toplica sveti Martin već mjesecima zadaju glavobolje tamošnjim stanovnicima. Ionako loša cesta u Grkaveščaku, zbog radova koji se tamo odvijaju, pretvorena je u pravu kaljužu po kojoj je gotovo nemoguće voziti, a ljudima je strpljenje pri kraju. Jedna od obitelji kojima je onemogućena normalna komunikacija je i obitelj Nemec čija je kuća smještena na brijegu nasuprot golf terena. Nakon brojnih bezuspješnih intervencija kod izvođača radova i načelnika Općine Sveti Martin na Muri Franje Makovca, odlučili su svoj jad podijeliti s novinarima. Da Bernarda i Stjepan Nemec imaju razloga ljutiti se uvjerili smo se proteklog tjedna na licu mjesta, kad smo se, da bismo došli do njih, doslovno morali probijati po blatu do koljena.
- Jučer (srijeda) sam ponovo zvala načelnika Makovca kako bih mu se požalila na ovo što se događa, rekla nam je Bernarda Nemec, ali načelnik mi je ogovorio “neka se prilagodimo”. Kako da se prilagodimo? Svaki dan nekamo moramo autom, a sami vidite kakva je cesta.
- I ovaj naš put prema kući, koji smo sami napravili, su mi odrezali kad nismo bili doma, bez da nas je itko išta pitao, požalio nam se Stjepan. Rekli su nam da će radove izvoditi još mjesec dana, a kako ćemo mi za tih mjesec dana? Ne možemo auto staviti na rame i u čizmama svaki dan hodati dolje. Ne daj Bože da nam treba hitna pomoć ili nešto drugo. Majka nam je bolesna, već je dva puta doživjela moždani udar. Samo su dio puta pošljunčali prije mjesec dana, a načelnik je rekao da je šteta trošiti novac na put kad se cesta ionako brzo uništi.
Ako je već otvoreno tako veliko gradilište, onda je prvo trebalo razmišljati o prilaznom putu. Izvođač radova to je trebao napraviti i osigurati nam normalan prilaz. Imali smo dobar, tvrdi prilaz. Sve su uništili i sad neka se prilagodimo? Nije to od jučer, ovo traje već dvije godine i postaje tragično. Nismo protiv izgradnje i razvoja, ali ne preko naših leđa, ljute se Bernarda i Stjepan Nemec.
V.Trstenjak

Makovec: Ne ide drugačije, morat će se prilagoditi

O problemu smo razgovarali i s Franjom Makovcem, načelnikom Općine Sveti Martin na Muri. Makovec je svjestan problema, ali ne vidi način kako pomoći mještanima Grkaveščaka.
- Morat će se prilagoditi, rekao nam je Makovec, neka automobile ostavljaju “dolje” jer radovi se moraju napraviti. Upravo se kopa za plinski vod, a nakon toga na drugoj strani ceste ide i vodovod prema golf vilama. Nema drugog načina, a ne bi bilo koristi šljunčati put koji će nakon dva dana biti ponovo uništen. Uostalom, već smo šljunčali, ali strojevi cestu brzo unište. Nakon vodovoda ići ćemo na uređenje ceste, postavit će se rubnici, a o asfaltu ćemo razmišljati kad posao bude gotov, rekao je Makovec. (vt)

Izvor: 2847