Arhiva 09.11.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

HDZ-ovi vojnici partije: Imovina za kampanju?

Ideja premijerke Jadranke Kosor, po kojoj bi se predizborna kampanja HDZ-a financirala kreditima kojima bi kao jamstvo poslužile osobne mjenice vodstva stranke, na terenu je naišla na različit odjek. Iako ne spadaju u “stranačku elitu”, premijerkinu ideju komentiraju i viđeniji međimurski HDZ-ovci. Većina njih spremna je o tome govoriti, ali bez spominjanja imena “jer bi suprotstavljanje bilo kojoj ideji Jadranke Kosor, u trenucima velikih previranja u stranci, u ovom trenutku bilo loše”. Ipak, neki od njiih nisu mogli izbjeći izjašnjavanje o tome jesu li spremni založiti osobnu imovinu kako bi pomogli financiranje predizborne kampanje.
Zlatko Đurkin, poduzetnik: Naravno da sam spreman pomoći stranci, do iznosa koji dopušta zakon, a to je maksimalno 200 tisuća kuna, kao pravna osoba, odnosno tvrtka Đurkin. Kad je u pitanju zalaganje moje osobne imovine za potrebe financiranja predizborne kampanje, mislim da prvo treba razriješiti dvojbe oko toga, ne bih li, ako dođe do eventualne naplate založene imovine, premašio zakonom dopušten iznos.
Dražen Srpak, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Murskog Središća: Mislim da, što se imovine tiče, nisam u toj “ligi” da bih mogao založiti osobnu imovinu budući da već imam stambeni kredit. No, ne sumnjam da će stranci pomoći oni kojima materijalne prilike to dopuštaju.
Ivan Kriković, poduzetnik: Ne bih založio vlastitu imovinu. Mislim da to nije baš najbolji način prikupljanja novca. Ja sam samo običan član i sponzorirao sam stranku kad god je to bilo potrebno.
Mladen Križaić, direktor, predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a u Županijskoj skupštini: Za potrebe financiranja opredizborne kampanje spreman sam založiti dio svoje imovine, naravno, sve u skladu sa zakonskim propisima.
Vladimir Ivković, predsjednik ŽO-a HDZ-a Međimurske županije: Naravno da sam spreman založiti vlastitu imovinu do visine koju fizička osoba po zakonu smije uložiti u kampanju. (vt)

Izvor: 2950