Arhiva 28.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

Hladno, hladno, hladnije

VREMENSKA SLIKA: Vratimo se prognozi koja nam prošli tjedan stvarno nije dala razloga za veselje. Svaki dan u prošlom tjednu bio je uglavnom oblačan i tmuran, s povremenom kišom. U skladu s dobom godine. U nizinama je to još bila kiša, ali ovog tjedna možda vidimo i malo pahulja. Početkom tjedna temperatura zraka poprimit će prave zimske vrijednosti. Obilan snijeg ovih se dana očekuje u Posavini, istočnoj Slavoniji, Lici i BiH, pa ako putujete prema tim krajevima, pripremite se na prave zimske uvjete!
VREMENSKA PROGNOZA: Utjecaj visinske ciklone mogao bi se nastaviti i početkom ovog tjedna. Temperatura zraka polako će se snižavati, pa će u gorju i u Slavoniji biti snijega. Napokon će se malo popraviti biometeorološka situacija, pa će se tegobe koje su danima mučile meteoropate napokon malo primiriti.
Čini se da bi vlažan zrak došao oko utorka, kada je moguć slab snijeg i ponegdje na sjeveru Hrvatske. Teško je govoriti o količinama, vjerojatno će to biti malo ili ništa, tek pokoja pahulja nošena hladnim sjevernim vjetrom. Vjerojatno se u našem gradu i Županiji neće stvoriti snježni pokrivač. Ne bi trebalo biti većih problema. I dalje će biti vjetrovito, uz jak sjeverac i hladno, uz temperaturu zraka oko nule. Još jednom – u istočnim i gorskim krajevima Hrvatske te u Srbiji i Bosni i Hercegovini očekujemo obilan snijeg!
U srijedu većinom suho, a očekuju se i sunčana razdoblja. Vjetar će postupno oslabjeti, ali i dalje ćemo biti u sjevernom strujanju, pa ostaje hladno. Jutarnja temperatura zraka malo ispod nule, a najviša dnevna oko 3 Celzijeva stupnja.
U četvrtak bi do nas ponovo mogao doći samo malo vlažniji zrak, pa nije isključena pojava slabog snijega, čisto da ponegdje proleti pokoja pahulja. Vjetar većinom slab. Jutro hladno, s temperaturom od -5 do -2°C, a najviša dnevna bit će malo u plusu. Iako hladno, ovo će biti prilično zdravo vrijeme, pa se ne očekuju veće tegobe kod meteoropata ni kroničnih bolesnika.
U petak dosta oblaka, ali uglavnom suho vrijeme. Bit će hladno, a ujutro je moguća i dugotrajna magla. Ujutro mraz, a u slučaju magle ili niskih oblaka, temperatura će ostati oko nule. Ako probije malo sunca, porast će do 6 Celzijevih stupnjeva.
Jedna ciklona ponovo će oko nas biti u subotu. Moglo bi biti povremenih oborina na granici kiše i snijega jer će i temperatura zraka biti takva, granična. Vjetar povremeno umjeren sjeveroistočni.
U nedjelju i ponedjeljak izmjena sunca i oblaka, uz hladna i mjestimice maglovita jutra. Magla ili niski oblaci ponegdje se mogu zadržati veći dio dana ili čak cijeli dan. Temperatura zraka ostaje u zimskom režimu.
Za precizniju vremensku prognozu slobodno nazovite 060/555-555. Cijena 3,49 kn/min. s fiksnih te 4,78 kn/min. s mobilnih mreža. Davatelj usluge: HT d.d., Savska cesta 32, Zagreb, info tel. 0800-1234.

Prognoza izrađena 25.11.

Izvor: 3057