Arhiva 27.10.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

HNS ĆE SE UZDIĆI IZNAD STRANČARENJA

Iako se pokušava u javnosti prezentirati kako među članovima HNS-a Grada Čakovca vlada nezadovoljstvo, čime su rezultirali masovni odlasci iz stranke, navode je opovrgnuo Matija Posavec, predsjednik ŽO HNS-a Međimurja i župan Međimurske županije prezentirajući službene podatke nakon što mu je na konferenciji za medije takvo pitanje i upućeno. „Ti podaci dokazuju da je iz gradske organizacije otišlo 17 članova, a ne 50 i više kao što se želi prikazati“, objašnjava Posavec i dodaje kako je od tih 17, 14 iz istog ogranka, Šandorovca, dva su iz Ivanovca te po jedan iz Totovca i Čakovca. Ovaj potonji je zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca, Romano Bogdan, koji je svojim prelaskom u GO SDP-a samo potvrdio politikantstvo i djelovanje prema destabilizaciji i rušenju koalicije, a koje se događa unutar te stranke, nagađa se, kao rezultat jačanja OraH-a. Stoga je Nenad Hranilović, predsjednik GO HNS-a svojim istupima u javnosti zatražio njegovu ostavku na mjestu zamjenika gradonačelnika, jer smatra kako dovodi u pitanje moralnosti i legitimnost te pozicije kao izabrani dužnosnik iz kvote HNS-a. Posavec je Hranilovićev istup ocijenio u potpunosti opravdanim. 

 

„Kada se netko stavi u poziciju da bira hoće li će lakše živjeti u financijskom smislu i na taj način si moći osigurati egzistenciju, tada vodi računa samo o tome, a politička stranka i politika su mu općenito u drugom planu. To je bio povod i u ovom slučaju, a da nije bilo korektno, naravno da nije. Stoga je čakovečka podružnica zatražila ostavku, iz prvenstveno principa“, objasnio je predsjednik međimurskog HNS-a i objasnio da će kao stranka preispitati koalicijski sporazum s partnerima u Gradu Čakovcu, jer pozicije koje su bile na početku koalicije i sada, više nisu jednake, a to podrazumijeva poduzimanje određenih koraka. „Gradska organizacija na području Čakovca ima preko 500 članova, prema tome to nije neki udarac na stranku, ona će naravno i u tom dijelu preživjeti“, dodaje Posavec te nastavlja: „Trebamo se uzdići iznad toga, to je moja poruka svima, i u stranci i partnerima. Ovo su preozbiljna vremena da se bavimo nekim strančarenjima.“ O tome će sigurno dobro razmisliti, jer Grad Čakovec dijelom ovisi i o Međimurskoj županiji, samim time što je njen sastavni dio, a ujedno se iz županijskog proračuna svake godine izdvaja preko 2 milijuna kuna za projekte upravo s gradskog područja.

 

„Gospodarska zona koja nam je važna na području grada, važna je jednako i za županiju i za grad, stoga mislim da bi energiju trebali preusmjeravati, ne na pokušaje vrbovanja ljudi, u smislu mjerenja snage svake pojedine stranke, nego na one projekte koji su od interesa i za Čakovec kao sjedište županije, ali i za Međimursku županiju“, za kraj je naglasio Matija Posavec i objasnio kako je po tom pitanju već održao sastanke s koalicijskim partnerima, a s ciljem da se više ne bave takvim problemima, nego da ih što skorije riješe u korist svih Međimurki i Međimuraca. 

Izvor: 3105