Arhiva 12.11.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

Houdek blati MEF i odgovara izvođače od nastupa

Velik dio hrvatskih medija proteklih je dana objavio priloge vezane uz sukob pjevača Jacquesa Houdeka i vodstva Međimurskog festivala zabavne glazbe. Dio objavljenog i emitiranog prenosimo iz Arene i Nove TV. Kako je List Međimurje medijski pokrovitelj priredbe, razgovarali smo s njegovim direktorom Rajkom Dobošićem te umjetničkim direktorom MEF-a Davorom Dominićem.
Umjetnički direktor pritom je rekao:
MOŽE TRAŽITI NOVAC, ALI NE I BLATITI
FESTIVAL
- Moje izjave za medije nisu bile potaknute time što je Houdek za svoj nastup tražio 4.000 eura jer je to njegovo pravo.
Bio sam potaknut time što je on, nakon što mu nismo bili u mogućnosti platiti tražen iznos za nastup, blatio Festival. Kasnije je dao izjave koje štetno utječu na organizaciju i pripremu Festivala.
S obzirom na etiku i profesionalnost, nije smio tako reagirati. Samo bih još želio napomenuti da laže kada izjavljuje da nije znao tko sve nastupa na MEF-u. Ja još uvijek imam sačuvan mail koji sam mu poslao sa spiskom izvođača. To kako se on sada ponaša ispod je svake kritike.
Čitavu situaciju direktor MEF-a Rajko Dobošić komentirao je sljedećom izjavom:
- Naš festival ne vrti se oko Jacquesa Houdeka. On je nama praktično nametnut od strane HTV-a. Nama bi sada bilo korisnije baviti se organizacijom priredbe, a ne ovim slučajem. Mnogi pjevači takvog tipa kao što je Houdek iskorištavaju festivale kao što je naš i vjerojatno je i naš pogodan za takve stvari. Ako drugi pristaju na to, mi nećemo.
Ako smo mi niskobudžetan festival, kako to veli Houdek, ja to ističem kao prednost jer u ovo doba krize glupo je razbacivati se novcem. Festivalu je najbitnije da poluči dobre i kvalitetne pjesme.
Volio bih vidjeti nekog tko za 3 minute može zaraditi 4.000 eura, kao što to želi Houdek. Nakon svih ovih događanja, on je prouzrokovao direktnu štetu MEF-u. Nije se libio čak niti zvati autore i pjevače koji sudjeluju na ovogodišnjem festivalu nastojeći osujetiti njihovo sudjelovanje. Koliko je u tome uspio, vidjet ćemo do početka festivala, ali posljedice ovog svega sigurno će biti dalekosežne. Istina je i to da su i ovi prilozi na neki način reklama festivalu koji se nikad nije toliko spominjao u medijima.
No, mi to nismo željeli postići na ovaj način. Pogotovo što nas se sada doslovno ucjenjuje.

R. Topličanec

Za Međimurski festival tražio 4.000 eura!

- Rajko Dobošić, direktor Festivala, i ja našli smo se s Jacquesom Houdekom koji nam je potom rekao da ima pjesmu za Festival, no nakon nekoliko dana rekao je da mu je taj nastup kao gaža. Ja sam ga pitao koliko košta gaža, a on je odgovorio - 4.000 eura, tvrdi umjetnički direktor MEF-a Davor Dominić. Sedmi MEF od 4. do 6. prosinca okupit će najpoznatije izvođače: Zorana Jelenkovića, Zoricu Kondžu, Emiliju Kokić, Vladimira Kočiša Zeca, Mladena Burnaća i druge. Nitko nije tražio honorar, jedino Houdek za 3 minute traži - 4.000 eura. Direktor MEF-a Rajko Dobošić također je u čudu: - Svi će biti smješteni u Toplicama sveti Martin. Plaćen im je pun pansion, prijevoz i putni troškovi, a jedino Houdek traži više, rekao je direktor, kojega je povrijedilo i to što je Jacques Festival nazvao niskobudžetnim, a izvođače poluamaterima.
NE NASTUPAM S AMATERIMA!
Jacques Houdek ustvrdio je kako nije istina da je tražio četiri tisuće eura za nastup u Čakovcu, ali se, s druge strane, i zapitao što bi bilo sporno u tome i da jest. Ipak je to posao od kojeg živi.
- Što i da sam tražio novac za nastup na Festivalu? Ali nisam. Ispričao sam se što neću nastupiti jer u to vrijeme imam drugu gažu. Gospodin se sada reklamira preko mojih leđa. No, moja su leđa jako velika i čvrsta.
Da sam i tražio toliko, to bi im bilo još i super povoljno jer moj nastup košta još i više. Sad mi je žao što nisam tražio, ne 4.000, nego 40.000 jer je ovo presmiješno, rekao je odgovorivši na optužbe i dodao kako tada uopće nije znao da će na Festivalu nastupiti Zorica Kondža i Antonija Šola, nego je mislio da će tamo nastupiti amateri:
- Ne nastupam na low budget festivalima na kojima ne nastupaju moji kolege. A i festivala mi je preko glave. U godinu dana dobio sam pet nagrada, zaključio je Jacques. (arena, NovaTV)

Izvor: 2846