Arhiva 15.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

Hrvatske ceste krenule...

Otkako su Hrvatske ceste od Županijske uprave za ceste preuzele nadležnost nad dionicom na potezu Šenkovec - Banfi, dnevno se na njoj obavljaju radovi koji će omogućiti oslobađanje profila ceste. U razgovoru s voditeljem Ispostave Hrvatskih cesta u Varaždinu Stjepanom Markovićem saznajemo da će ti radovi biti dovršeni do početka zime.
- Ova je cesta prometna, sada je u domeni održavanja kao državna i mora imati izgled i profil državne ceste. Prvo inzistiramo na tome da se oslobodi cijeli njezin profil, što znači da režemo granje uz cestu u cijeloj dužini, ručno i strojevima krajolik dovodimo u red. S obzirom na konstrukciju terena, to moramo učiniti jer su i klizišta na tom području rezultat neadekvatne odvodnje kojom granje smeta.
Primijetili ste da bagerima čistimo i iskopom proširujemo odvodne jarke. Sve ćemo dovršiti prije zime, kako bi vožnja bila pregledna i sigurna - kaže nam Stjepan Marković.
Pitali smo istom prilikom o terminu sanacije ceste u Prekopi. Radi se o poziciji koja je u travnju, s otapanjem snijega i obilnih padalina, pokazala slabost kakva je u briježnom dijelu Međimurja evidentirana na klizištima.
- Zasad još nećemo sanirati dionicu u Prekopi. Naime, još je ŽUC naručio projekt sanacije i on je, po mojim saznanjima, pri završetku. Kad kompletna dokumentacija bude dovršena, Hrvatske ceste izvršit će sve pripreme da u što kraćem roku saniramo cestu.
Međutim, sumnjam da će to biti ove godine, usprkos činjenici da se radi o prioritetu jer postoji mogućnost da se pojave dodatni odroni na klizištu - zaključuje S. Marković.
A. Ličanin

Izvor: 3042