Arhiva 27.02.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

HTV -ov GLAZBENI SPEKTAKL LIJEPOM NAŠOM SNIMLJEN U BELICI

Popularni serijal Hrvatske radiotelevizije "Lijepom našom" koji godinama uređuje i vodi Branko Uvodić obogaćen je  i emisijom snimljenom u srijedu, 25. ožujka, u školskoj sportskoj dvorani u Belici. Domaćini su se pokazali zaista u najboljem svjetlu: i kao organizatori i kao izvođači. Na prostranoj pozornici udruge žena iz Belice i Gardinovca i žene iz Udruge proizvođača merkantilnog krumpira scenografiju su obogatile prikazom starinskih vještina i dražile publiku delikatesama sa zavičajnim štihom.

 

S gostima i uzvanicima, auditorij je popunjen s više od tisuću ljudi! I svi su uživali u pjesmi i plesu folkloraša KUD-a Belica, KUD-a Zvon Mala Subotica, KUD-a Dr. Vinko Žganec Vratišinec i Seljačke sloge Prelog. Tamburaški sastav KUD-a Belica je bio i dobra pratnja vokalnim solistima: Karlu Čehu, duetu Gordana Lah - Željko Grahovec, Filipu Hozjaku, Mateu Mikuliću i Kseniji Kramar koja je izvela beličku "kalamper himnu". Nastupili su i puhači Limene glazbe Belica sa solistom Josipom Posavcem "Kaj se pripetilo", a pratili su i Gustija Draksara, dok je Skandal bend, nakon svog "broja", pratio Ivicu Jurgeca, a Ivan Mezga zapjevao je uz Tamburaški sastav Kumovi, Karolina Matijašec uz klavirsku pratnju Martine Jakšić, publika je uživala i u izvedbama bednjanskih Kavalira, Mejaša, zatim gošće iz Ljubljane Tanje Žagar uz pratnju prekmurskog sastava Avantura. Zagrebački tamburaški sastav Milenij uz svoj je nastup pratio estradne soliste: Meri Šeparović, Mladena Medaka Gagu, Ivana Zaka, Žigu i Žaka Houdeka koji se usudio pred Međimurcima otpjevati Vehni vehni fijolica.

U pomoć tehničarima HRT-a priskočili su članovi DVD-a Belica, belički dragovoljci i veterani Domovinskog rata, nogometaši MNK-a Belica, zaposlenici tvrtki "ZEC" i "Metal-product", te brojni mještani kojima je načelnik općine Z. Taradi uputio i javnu zahvalu.

 

Sve snimljeno u Belici možete pogledati u emisiji "Lijepom našom" u subotu, 7. ožujka, na HTV 1 u 18 sati (prvi dio) te drugi dio u subotu, 14. ožujka, na HTV 1 također u 18 sati. 

Fotografije s snimanja pogledajte OVDJE.

Izvor: 3122