Arhiva 20.06.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

Huliganski napad na sina Marija Kovača

Mario Kovač: Zahvaljujem mladima koji su pomogli mom sinu

- Želio bih javno zahvaliti grupi mladih ljudi koji su pomogli mom sinu kad su ga napala dvojica čakovečkih huligana, rekao nam je Mario Kovač iz Brezja koji je zbog toga u ponedjeljak svratio u naše uredništvo. Rekao nam je:
- Srednjoškolci su se družili te večeri u petak, a moj je sin (star 19 godina, op. nov.) nešto prije 21 sat pratio jednu djevojku prema knjižnici, gdje su ostavili bicikle. Kad su bili kod “Flasha”, u susret im je došao jedan biciklist, okrznuo je mog sina u vožnji, a onda se vratio i udario ga otraga šakom u glavu te ga oborio. Potom je stigao još jedan na biciklu i izudarali su ga rukama i nogama. Bili bi ga ozbiljnije ozlijedili da nije u pomoć priskočila grupa mladih, četiri mladića i jedna djevojka. Bili su pripadnici neke heavy metal ili punk skupine. Čini se da o njima imamo pogrešne predodžbe zbog vanjštine. Bili su u blizini još neki ljudi, ali oni nisu priskočili. Ove koji jesu, moj sin (Mario ne spominje ime, napad možda nije bio sasvim slučajan, kaže) ne poznaje, pa im moramo ovako zahvaliti.
Mario kaže da će ovaj slučaj istjerati do kraja iako počinitelje, kako kaže, štiti društveni status roditelja. Napominje da dvojici nasilnika ovo nije bio prvi ispad u petak. Već oko 19 sati napali su mladića starog 16 godina iz Murskog Središća. Obojica napadnutih otišla su na Hitnu gdje je utvrđeno da su, srećom, ozlijeđeni samo lakše. No, u policiji kažu da nema straha da će se nasilnici izvući. Obojica napadnutih poznaju napadače i jedan je već morao na razgovor s policijom, dok je drugi u trenutku zaključenja ovog broja našeg lista bio nedostupan, zbog terenske prirode posla, ali i njega policija čeka. Slijede im prekršajne prijave, a možda i više od toga, ovisno o konačnoj kvalifikaciji događaja te večeri.

Izvor: 2982