Arhiva 12.10.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

Humanitarna akcija "Šapica nade"

U subotu, 19. rujna 2009. u Čakovcu je održana akcija “Šapica nade”, u organizaciji Udruge za zaštitu životinja “Meke šapice”, uz potporu prodajnog centra BAT.

Humanitarnoj akciji “Šapica nade” veliku potporu došli su pružiti i celebretyji iz političkog, sportskog i estradnog vrha (Filip Ude, Carla Belovari, Bojan Jambrošić, britanski diplomat Wiliam Robinson...), što je bilo vrlo zanimljivo brojnoj publici, a pogotovo djeci koja su se fotografirala, družila i dobila njihove autograme. Akciji su se odazvale i naše kolegice iz Dubravice Zaprešić, udruga “Šapica” i kolegice iz Koprivnice iz udruge Južnoeuropske pomoći životinjama. Također su se odazvali i naši veterinari koji su zainteresiranima davali besplatne savjete. Volonteri udruge prodavali su majice, vino, razglednice za svoje male štićenike, dok je prodajni centar pripremio mnoštvo darova za najmlađe.

Čitavoj ovoj priči početak je vezan uz jednog napuštenog i zlostavljanog labradora. Volonterke udruge našle su bolesnog psa na napuštenom dvorištu i odvele ga veterinaru. Čekajući nalaze, sjele su na obližnju terasu. Jadnog izmučenog i zlostavljanog psa zamijetio je direktor prodajnog centra Željko Jakopec, sažalio se i ponudio pomoć... tako je i krenula ova hvalevrijedna akcija. Labrador je nazvan Sreć, ko. Oporavio se i bio je glavna faca na ovom humanitarnom druženju. Uz njega je tu bilo i maca, zečeva, činčila, kornjača...životinja o kojima skrbi udruga i koje traže novi dom.

Izvor: 2840