Arhiva 04.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

Humanitarni turnir Udruge za sindrom Down

U sportskoj dvorani Spa & Sport Resorta Sveti Martin 2. ožujka odigran je Malonogometni turnir u organizaciji Udruge za sindrom Down Međimurske županije. Predznak je bio humanitarni, a svoje uloge u njemu ponijeli su igrački timovi Doktorskog nogometnog kluba DNK Zagreb, hrvatski glumci, ekipa hotela domaćina, Grada Čakovca i novinara.
Malonogometni turnir organiziran je u svrhu prikupljanja sredstava za izgradnju Regionalnog centra za djecu s posebnim potrebama koji će svojim djelovanjem pokrivati potrebe triju najsjevernijih županija. Podršku projektu koji nosi naziv Ne mogu mijenjat’ boju neba dosad su izrazili mnogi pokrovitelji iz područja gospodarstva i javne uprave. Sportsku dvoranu Spa & Sport Resorta u Toplicama Sveti Martin ispunili su brojni znatiželjnici koji su subotnje popodne i večer proveli u praćenju sportskog nadmetanja i dobrog raspoloženja igrača svih timova. Prema riječima predsjednice Udruge za sindrom Down MŽ Višnje Horvat, ovaj je turnir najava brojnih događanja koja će uslijediti tijekom godine. Volonterka Udruge Tamara Peras najavila je da će i ove godine biti organiziran program pozivnog centra HTV-a, kao što je bio i prošle godine, što smo mogli pratiti putem malih ekrana.
- Ovaj turnir samo je jedan od programa u projektu usmjerenom na osnivanje Regionalnog centra u Čakovcu koji će pokrivati Međimursku, Varaždinsku i Koprivničko-križevačku županiju. Želja nam je da ova ideja u javnosti bude prepoznatljiva i da joj se nadalje pridružuju svi koji to žele. Zato smo zahvalni pokroviteljima koji vjeruju u ovo što radimo i medijima koji su uvelike pomogli da populariziramo inicijativu. U rujnu će biti održan veliki humanitarni koncert, HTV će organizirati Call centar kao i prošle godine, ova se akcija nastavlja, ističe Tamara Peras i dodaje kako je riječ o višemilijunskom projektu, pa stoga valja dobro zapeti s humanitarnim radom s obzirom da udruge danas od države ne mogu očekivati praktično nikakvu pomoć.
A. Ličanin

Izvor: 3075