Arhiva 11.06.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

I NAKON DVIJE GODINE MANDATA - ŽUPANIJSKA VLAST NE TRAŽI IZGOVORE

Aktualno čelništvo Međimurske županije preuzelo je vlast 10. lipnja 2013. godine.

Na pressici koju su sazvali župan Matija Posavec i zamjenici Sandra Herman i Zoran Vidović te predsjednik Županijske skupštine Mladen Novak, istaknuli su da su prvu polovicu mandata iskoristili da naprave presjek svega što se tijekom godina radilo.

- Našu polovicu mandata gledamo kao utakmicu, no utakmicu u kojoj nema poluvremena, nema stanke i nije dopuštena promjena ekipe. Utakmicu u kojoj će krajnji rezultat biti vidljiv okončanjem mandata, uz preispitivanja samih sebe i provođenje osobnih testiranja. Najveću težinu u ostvarenom ima upravo nedavno riješeno pitanje Vojarne, posebice s obzirom na trajanje problema, više od osam godina, ali i financijski iznos od 10 milijuna kuna. Projekti u obrazovanju pokazuju našu razvojnu komponentu i socijalnu osjetljivost Županije - rekao je među ostalim župan Posavec o čemu podrobno pišemo u tiskanom izdanju. 

Kao jednu od važnijih odluka Skupštine Međimurske županije predsjednik Mladen Novak istaknuo je Deklaraciju o položaju Međimurja.

- Ona je donijeta jednoglasno, a omogućila nam je dosta jednostavniji način komunikacije prema Zagrebu što se pokazalo itekako pozitivnim za sve Međimurce - rekao je

Iako Posavec već uz pogled u naredne dvije godine ističe kako se uvijek može i mora bolje, uvjeren je kako će mandat završiti zadovoljan rezultatima i ističe: "To je zato jer mi ne nalazimo izgovore, već pronalazimo način". 

 

 

Izvor: 3137