Arhiva 15.12.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

I. OŠ ČAKOVEC: Sportska dvorana 112 godina staroj školi

U ponedjeljak, 6. prosinca, za Nikolinje osnovnoškolci, učenici I. osnovne škole u Čakovcu dobili su najljepši mogući dar. Uz prigodnu svečanost i u nazočnosti najviših predstavnika Grada Čakovca i Međimurske županije, otvorena je nova školska sportska dvorana uz Školu koja je s radom počela davne 1899. godine.
Ta, 112 godina stara, zapravo najstarija škola u Međimurju, i s danas najvećim brojem učenika među osnovnim školama Međimurja, radi na dvije lokacije jer dio učenika za vrijeme nastave sa svojim učiteljima gostuje u zgradi Pučkog otvorenog učilišta Čakovec, preko puta matične zgrade I. OŠ Čakovec.
Nakon gradnje dvorane uz koju su sagrađene i dodatne učionice, zapravo pet novih namjenskih kabineta za nastavu fizike, kemije, biologije, informatike i geografije, škola više neće morati koristiti prostor Pučkog otvorenog učilišta. Svima koji su na bilo koji način pridonijeli gradnji nove sportske dvorane uz Školu zahvalila je ravnateljica Škole Nevenka Šopar, svoje oduševljenje projektom iskazao je u prigodnom obraćanju sudionicima svečanosti međimurski župan Ivica Perhoč, a gradonačelnik Čakovca Branko Šalamon rekao je da još nešto zadaće treba obaviti i, između ostalog, istaknuo:
- Sigurno je da će ova dvorana generacijama učenika osigurati uvjete za normalno školovanje, a jednako tako i nastavnom osoblju poboljšati uvjete rada. Objekt ima 1.551 m² površine, od čega su učionice i kabineti 360 m² i sve je funkcionalno spojeno s matičnim objektom Škole. Vanjski sportski tereni, dvorište i prilazni prostori osiguravaju tehničke pretpostavke za bolji rad nego do sada.
Financijska konstrukcija teško se zatvara, pa još nije nabavljena sva potrebna oprema jer ukupni troškovi dvorane, učionica i sportskih terena dosegli su 12.347.391,91 kunu, a za opremu još treba izdvojiti 2,470.000 kuna...
Do sada je iz decentraliziranih sredstava za škole osigurano 1,5 milijuna kuna iz Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, ostalo pada na trošak Grada, a koristim priliku da na pruženoj podršci zahvalim posebno ministru Božidaru Pankretiću.
Dio kulturnih i sportskih potencijala Škole za vrijeme svečanosti prikazali su učenici Škole: školski zbor i mali folkloraši, navijačice - učenice Škole, članice plesnog kluba Livi, a simboličnim presijecanjem vrpce iz nekoliko simpatičnih pokušaja dvoranu je otvorio devetogodišnji Antonio Vuk, učenik I. OŠ Čakovec i gimnastičar GK-a Marijan Zadravec Macan. (MB)

Izvor: 2903