Arhiva 01.02.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

I ove godine MDS stipendira 15 studenata

Međimurski demokratski savez i ove godine nastavlja svoju akciju stipendiranja studenata. Svečanost dodjele održana je u subotu, 16. siječnja u Čakovcu. Ovo je već peti put da MDS dodjeljuje stipendije mladim Međimurcima. Dosad je u tu svrhu već izdvojio 300 tisuća kuna i tako u obrazovanju pomogao 84 studenta.
Ove godine MDS stipendira petnaestero studenata, za što je osigurao fond od 30 tisuća kuna, iz sredstava koja stranka dobiva kao pomoć u djelatnosti temeljem sudjelovanja u lokalnoj zakonodavnoj vlasti i iz naknada koje dobivaju vijećnici iz njenih redova.
Ove godine stipendije su dobili Barbara Jalšovec (Plešivica), Dario Forštnarić, Nikolina Švenda (oboje Ivanovec), Barbara Kneklin (Zasadbreg), Nataša Flac (Selnica), Melita Cmrečnjak (Prhovec), Mihael Mađarić (Štrukovec), Sanja Vinko (Lapšina), Sandra Deban (Belica), Dijana Horvatić (Donji Koncovčak), Jelena Habjan (Mala Subotica), Igor Dragović (Savska Ves), Natalija Štefok (Donji Mihaljevec), Andreja Vrbanec (Palinovec) i Paula Dvorski (Sveta Marija).
Osnovni kriterij koji MDS vodi u dodjeli stipendija je socijalni status obitelji studenta, podsjetio je Željko Pavlic, predsjednik MDS-a, u prigodnom obraćanju stipendistima i uzvanicima svečanosti.
Izrazio je i zadovoljstvo time što je Međimurska županija prihvatila inicijativu MDS-a i za sljedeću akademsku godinu osnovala fond stipendiranja za 30 studenata, po istim kriterijima koje primjenjuje MDS. Uz svečanost dodjele stipendija, predstavljena je i zbirka pjesama Išče jampot Franje Mesarića-Frenkija iz Male Subotice - svaki je stipendist primjerak zbirke dobio na poklon.(k)

Izvor: 2858