Arhiva 02.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

I SDP se zalaže za (besplatno) dobivanje vojarne

Moram reći da smo neugodno iznenađeni informacijama koje su se pojavile u vašem tjedniku o tome da SDP navodno opstruira dogovor o prijenosu vlasništva nad bivšom čakovečkom vojarnom i vojnim poligonom. U našem dosadašnjem koalicijskom djelovanju, otkako je župan Matija Posavec preuzeo mandat, aktivno i korektno podupirali smo sve projekte koji vode razvoju i napretku našeg kraja, pa su konstrukcije da u ovom slučaju dajemo prednost nekakvom uskom stranačkom interesu jednostavno smiješne i nisu vrijedne ozbiljne rasprave. Želim podsjetiti da smo još u doba u kojem je tadašnji župan Josip Posavec potpisivao ugovor upozoravali na teškoće koje se mogu pojaviti u njegovoj realizaciji i ukazivali da će to biti ogromno opterećenje za proračun. Naše se primjedbe, međutim, nisu uvažile. Za mandata Ivice Perhoča, kao što ste i naveli u tekstu, dogovoreno je djelomično skidanje tereta i ukupna je obveza značajno smanjena, što zorno pokazuje u kojem je pravcu išao naš angažman, tako da je potpuno neprimjereno stavljati nas u kontekst nastojanja da se onemogući prijenos vlasništva bez naknade. Uostalom, ako sam dobro razumio izjavu župana Posavca, ni on ne vjeruje u istinitost takvih tvrdnji, a ja mogu posve jasno reći da se svi mi u međimurskom SDP-u zalažemo za to da Županija dobije vojarnu bez naknade, što je potvrdio i premijer Milanović za svog boravka u Čakovcu.

Očito je, međutim, da se mora pronaći model koji će biti prihvatljiv svim nadležnim tijelima, ali ne vidim razlog da se to ne učini u jednom konstruktivnom dijalogu, naročito s obzirom na pozitivan stav vodećih državnih dužnosnika o ovom problemu. Osobno ne volim puštanje probnih balona, niti podmetanja iz “visokih izvora” i uvijek sam dostupan za razgovor o svim otvorenim pitanjima i problemima.

SDP Međimurja, kakav ja želim voditi, nastavit će raditi na konkretnim programima i mjerama koje želimo provesti s našim partnerima te, ukazujući na sve ono što ne smatramo dobrim, težiti najboljim rješenjima za bolju budućnost Međimurja i svakog čovjeka koji u njemu živi, ističe u svom regiranju Mladen Novak, predsjednik SDP-a Međimurske županije.(r)

Izvor: 3088