Arhiva 07.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

I termovizijskim kamerama protiv krađa na poljima

Policijska uprava međimurska pojačala je aktivnosti  usmjerene na suzbijanje krađa s polja, jednog od značajnijih oblika kriminala u našoj županiji. Poučena iskustvom, policija je ovim mjerama počela ranije no prijašnjih godina i neki od počinitelja već su uhvaćeni na djelu. Policijski službenici pojačano obilaze polja, osobito u onim područjima u kojima su takve krađe češće, pri čemu se koriste i uređajima za noćno promatranje i termovizijskim kamerama. Provode se i kontrole prijevoza poljoprivrednih proizvoda, posebno na prometnim pravcima koji vode iz naše županije. U ove aktivnosti uključuju se i carina i poljoprivredna inspekcija, a suradnja je dogovorena i s nekim općinama i gradovima koji su angažirali svoje komunalno redarstvo. Ovisno o učestalosti krađa, ove će se mjere još pojačati, najavljuje policija.

U prvoj polovici godine u Međimurju je zabilježeno 10 krađa poljoprivrednih proizvoda, dok ih je prošle godine bilo 17, od čega 3 s većom materijalnom štetom.

Najviše krađa odnosilo se na krumpir, čija berba tek predstoji. Policija stoga poziva građane, prvenstveno same poljoprivrednike, na suradnju. Ukoliko u polju primijete sumnjive osobe, za koje pretpostavljaju da bi mogli biti kradljivci, neka ju odmah o tome obavijeste, a vozilima, osobito teretnima, valja zapisati registracijsku oznaku. Policija poljoprivredne proizvođače moli i da češće, u različito doba dana, obilaze svoja polja te da pritom međusobno surađuju, kako bi bolje zaštitili svoja, ali i polja drugih poljoprivrednika.(r)

Izvor: 3093