Arhiva 23.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

I u Orehovici dvostruki izbori

Mještani Orehovice, Podbresta i Vularije u nedjelju, 25. svibnja izlaze na dvostruke izbore jer, uz provođenje izbora za članove Europskog parlamenta, birat će se i novi sastavi vijeća mjesnih odbora u sva tri naselja Općine Orehovica.
Za razliku od općina koje su imale namjeru na jednak način provesti istovremene izbore, pa su zbog nesklonosti DIP-a odustale, Općina Orehovica uspjela je izboriti praktičnije i štedljivije provođenje izbora, pa će na svakom biračkom mjestu jedan birački odbor provoditi izbore uz, razumljivo, dvije glasačke kutije.
U Orehovici je biračko mjesto broj 1 u prostoriji mjesnog odbora u Čakovečkoj ulici 9, a biračko je mjesto broj 2 u ulaznom hodniku bivše zgrade osnovne škole, u Ulici Zrinskih 40 - birači s područja MO-a Orehovica već znaju tko gdje glasa.
Biračko mjesto broj 3 je u Podbrestu, u ulaznom hodniku doma kulture, u Ulici Stjepana Vojvode 20, za sve birače, a biračko mjesto broj 4 u Vulariji je u društvenom domu, u Ulici Prvog maja 32.
VIJEĆA MJESNIH ODBORA
Općinsko vijeće Orehovice raspisalo je još 17. ožujka o.g. izbore za članove vijeća mjesnih odbora u Orehovici, Podbrestu i Vulariji. Kandidati su istaknuti na stranačkim i koalicijskim listama.
Za izbor članova VMO-a Orehovice kandidate su istaknuli koalicija HNS-HDZ-HSS - nositelj liste je Bojan Cirkvenčić, i SDP - nositelj liste je Miroslav Bezek.
Za članove VMO-a Podbresta kandidati su na koalicijskoj listi HNS-HDZ-HSS - nositelj liste je Mario Lončarić, i na listi SDP-a - nositelj liste je Josip Katanović.
Za izbor članova VMO-a Vularije kandidati su na listi HSS-HNS-HDZ - nositelj liste je Dragutin Klobučarić. (mb)

Izvor: 3082