Arhiva 15.02.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

I životinje se smrzavaju!

Vijesti su ovih dana prepune izvještaja o hladnoći, neprohodnih cesta, sela, zapuha snijega, elementarnih nepogoda proglašenih zbog snježnih padalina.
Rijetko tko spominje životinje. Mnoge od njih jednostavno se nemaju gdje skloniti, pa je tako i naš azil Udruge Prijatelji u Čakovcu zatrpan pozivima građana koji napola smrznute životinje pronalaze u kanalima, kraj seoskih trgovina.
Pomognite životinjama da i one lakše prebrode ove hladnoće. Improvizirajte im nastambe u koje se mogu skloniti, ostavite hranu, a pogotovo vodu da mogu piti. Apeliramo i na one vlasnike pasa koji pse drže na lancima da im osiguraju krov nad glavom, ubace u kućicu nešto što ih može zagrijati te da redovito mijenjaju vodu koja se brzo smrzava, kako ne bi patili od žeđi.
Uz ogromne napore nekolicine volontera, u ovom trenutku azil na napuštene životinje Udruge Prijatelji brine o 270 pasa.
Psima smo u kućice ubacili slamu, a sve građane pozivamo da nam doniraju stare deke, ručnike, plahte, poplone, sve čime ih možemo ugrijati.
Također nam nedostaje hrane za štence. Dobro nam dođu povrće, tjestenina i riža. Donaciju možete donijeti direktno u azil bilo koji dan, od 9 do 16 sati. Sve informacije možete dobiti na broj telefona 091-8988-004.
Sve mlade ljude pozivamo da dođu do nas, pomognu nam u razgrtanju snijega, podruže se malo s našim psima i uljepšaju im ove hladne dane.
Hvala svima od srca.
Članovi i vodstvo Udruge Prijatelji

Izvor: 2964