Arhiva 11.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Idem bos kroz trnje ovrhe za nepostojeći dug!

Želeći platiti račun na blagajni Konzuma pred nekoliko dana, Franjo Novak iz Vukanovca (važno je navesti: kbr. 44) saznao je da mu je osobni račun blokiran! 

Odnosno, da je pod ovrhom! Ne znajući o čemu se radi, krenuo je u provjeru. Uz svu neugodu koja mu se dogodila svoje je iskustvo došao prepričati u novinarsko pero:

- Znate kako sam se osjećao kad mi je blagajnica rekla da je moja kartica blokirana zbog ovrhe i da ne mogu s njom platiti!? A ja sam uredan platiša svih obveza, ne pada mi na pamet ostati dužan ni za što, pogotovo ne za komunalije u kući. A kad sam krenuo provjeriti zbog čega mi je račun pod ovrhom, ispalo je da baš dugujem Eko-floru Plus za odvoz smeća ukupno 660 kuna!

Pa kakav dug, uredno plaćam, imam i sve uplatnice... Ali odvjetnici EKO-flora Plus uputili su u FINA-u ovršni prijedlog, samo ne za moja dugovanja! 

Ovršenik se zove isto kao i ja, Franjo Novak, ima i isti kućni broj, ali u Gornjoj Dubravi 44, pošta 40306 Macinec, što uredno i jasno piše na ovršnom prijedlogu! Zar u FINA-i tako ležerno primaju ovršne prijedloge i ne provjeravaju točnost podataka? Pa čemu služi adresa, OIB... Ispada da sam ja blokiran zbog zamjene identiteta, zbog istog imena i prezimena dužnika (tko zna je li čovjek uopće i dužan), a da bi dokazao da nisam to ja, da je FINA blokirala krivi račun, moram istoj toj FINA-i platiti 300 kuna za deblokadu! 

Pa tko je tu normalan? Idem bos kroz trnje ovrhe za tuđi dug. 

Pokrenut ću tužbu, ne samo za naknadu nepotrebnih troškova, već i za neugodu koju sam pretrpio, izgubljeno vrijeme, troškove vozikanja...

Molim vas, stavite to u novine, nek ljudi paze kad im dođe kakva ovrha, da ne dođu u situaciju u kakvoj sam se ja našao. (MB)  

Izvor: 3098