Arhiva 17.04.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

Idući tjedan besplatno provjerite je li vam vozilo sigurno

Od ponedjeljka 20. travnja do petka 25. travnja svi koji to žele mogu doći u stanice za tehnički pregled vozila i dobiti besplatan pregled te savjete. Riječ je o akciji Dani tehničke ispravnosti vozila koju provode MUP i Centar za vozila Hrvatske. U PU međimurskoj dodaju da je poseban naglasak stavljen na tehničku ispravnost motocikala i mopeda.

 

Prilikom pregleda vozila kontrolirat će se opće stanje, kočnice, donji postroj vozila, ispušni plinovi i svjetlosna signalizacija. Cilj akcije je potaknuti vozače na preventivnu kontrolu ispravnosti vozila. Tijekom akcije neće biti sankcioniranja vlasnika čija su vozila neispravna, već će ih savjetovati i uputiti u ovlašteni servis. Sankcije slijede samo onima čije vozilo, naravno, nije tehnički pregledano ili registrirano u propisanom roku. Iako će se, praktički, besplatno obaviti cijeli tehnički pregled, on je ipak savjetodavnog karaktera, a ne redovan. To znači da se njime neće moći besplatno produžiti registraciju.

 

Pregledi se mogu obaviti u Panexu i kod Posavca u Čakovcu, kao i u stanicama u Prelogu, Donjoj Dubravi i Murskom Središću.

Izvor: 3129