Arhiva 17.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

INGRA-i odobreno produženje roka

Savjetodavno vijeće Ministarstva financija, u postupku predstečajne nagodbe nad dužnikom INGRA d.d. Zagreb, donijelo je odobrenje kojim se rok za provođenje postupka predstečajne nagodbe produžuje za 60 dana. Produženjem roka ponovo je “na čekanje” stavljeno i potraživanje bivše Visokogradnje od tridesetak milijuna kuna za koje se Visokogradnja i INGRA tuže već gotovo dva desetljeća. INGRA je svoj zahtjev za produženje roka predstečajne nagodbe obrazložila činjenicom da je dosta tražbina, neke od njih i u enormnim iznosima, pogrešno podneseno te da su pokrenuti pregovori s vjerovnicima radi ispravljanja, odnosno povlačenja neosnovanih prijava i usklađenja sa stvarnim stanjem. Od Ministarstva financija ova zagrebačka tvrtka tražila je produljenje roka od maksimalno zakonski mogućih 90 dana, međutim, Savjetodavno vijeće odobrilo je dva mjeseca.
Produljenje roka počinje teći od isteka roka od 120 dana od dana otvaranja postupka predstečajne nagodbe koji je otvoren 28. prosinca 2013. godine.
Mladen Zemljić u ime Sindikata graditelja, koji je stao iza 900-tinjak radnika bivše Visokogradnje koji ne odustaju od svojih potraživanja, smatra da je ovo samo još jedan INGRA-in pokušaj kupovanja vremena. Ako se ne varamo, radi se o jedinstvenom slučaju da se nekome odobrava produženje roka za provođenje predstečajne nagodbe. (vt)

Izvor: 3064