Arhiva 08.02.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

INOVATORI: Međimurcima zlato i dvije bronce

U Kuala Lumpuru od 4. do 6. veljače 2010. održana je najveća malezijska izložba inovacija MTE – Malaysia Technology EXPO na kojoj su sa svojim inovacijama sudjelovali i međimurski inovatori, članovi Udruge inovatora Međimurja INOMA, i zabilježili novi sjajan uspjeh.
Šest je hrvatskih inovatora nagrađeno s ukupno 11 odličja za svoje izloške, a među njima su Josip Šincek iz Novog Sela na Dravi koji je za projekt obrade i prerade komunalnog neopasnog otpada u termo–hidro blok dobio zlatnu medalju međunarodnog ocjenjivačkog suda, Darko Dobošić iz Čakovca koji je za univerzalnu napravu za davanje kapljica za oči dobio posebno priznanje tajvanske asocijacije inovatora i brončanu medalju te Đuro Fleten iz Preloga koji je dobio brončanu medalju za tricikl za vodu.
Na međunarodnoj izložbi inovacija i novih proizvoda MTE 2010. Malezija izloženo je bilo 500-tinjak inovacija iz Malezije i deset država iz cijelog svijeta, a slogan izložbe bio je Usmjeravanje inovacije prema komercijalizaciji - pa su organizatori sjajnom promocijom osigurali izniman posjet (više od 10.000) poslovnih posjetitelja. (MB)

Izvor: 2859