Arhiva 05.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:59.

Isabella Koprivec najbolje napisala državnu maturu

Bivša maturantica čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog Isabella Koprivec rezultatom je najbolja učenica u državi. Postigla je najbolji pojedinačni rezultat na državnoj maturi u školskoj godini 2012./13. Prema rezultatima koje je objavio Centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja, a računao je prosjek obveznih predmeta, Isabella je hrvatski jezik riješila 97,5 posto, matematiku 95, a engleski jezik 96 posto. Mlada je Čakovčanka komentirala svoj rezultat i nagradu od deset tisuća kuna koja joj je pripala. - Nadala sam se dobrom rezultatu, ali ne i tome da ću biti najbolja u Hrvatskoj. Dobro će mi doći novac od nagrade jer neko vrijeme neću morati razmišljati o financijama, kaže Isabella Koprivec, danas studentica farmacije na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu. Za list Međimurje izjašnjava se i o tome kako je najbolje učiti i pripremati se za državnu maturu.
- Ne mogu reći da imam savjet koji bi vrijedio za sve jer svatko najbolje poznaje sebe, zna koliko znanja ima otprije i koliko brzo može nešto naučiti. Ono što generalno može vrijediti jest da je najbolje slušati profesore koji znaju što je važno naučiti i ne trošiti previše vremena na ostalo.
Zašto ste odabrali upravo studij farmacije i gdje se profesionalno vidite u budućnosti?
- Farmacija nije bila jedino o čemu sam razmišljala, ali za taj studij sam se odlučila stoga što nakon završetka fakulteta ima mnogo mogućnosti. Izbor zanimanja je širok, od rada u bolnici, do ljekarni ili farmaceutskih i kozmetičkih industrija i marketinga. To područje mi se također činilo zanimljivim zbog toga što se prirodne znanosti koriste na praktičan način i time se pomaže ljudima, a fakultet je potvrdio moja očekivanja.
Razmišljate li o razmjeni, studiju u inozemstvu u godinama koje dolaze?
- Na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu razmjene su rezervirane za studente viših godina, no, nemam ništa protiv jednog takvog iskustva ako bude prilike.
Što radite u slobodno vrijeme, imate li neki hobi?
- Slobodnog vremena, nažalost, nemam budući da mi je raspored u prvom semestru natrpan. Doma dođem kasno poslije podne, pa sam hobije koje sam imala odlučila na neko vrijeme odgoditi i iskoristiti slobodno vrijeme za druženje s prijateljima. Međutim, u drugom semestru namjeravam naći neki novi hobi, a u Zagrebu ima bezbroj mogućnosti za to.
Jeste li se “stopili” sa Zagrebom?
- Zagreb mi se oduvijek sviđa. U gradu je živo u bilo koje doba dana, a u vrijeme adventa posebno. Snašla sam se brže nego što sam očekivala i sviđa mi se tu.
Dolazite li često kući?
- To ovisi o tome koliko posla imam na fakultetu i o tome što se za vikend nudi u Zagrebu. Ponekad doma dolazim nekoliko vikenda zaredom, a ponekad u Zagrebu ostanem duže vrijeme. U svakom slučaju, i jedno i drugo ima svojih prednosti.
A. Ličanin

Izvor: 3058