Arhiva 22.02.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

IVAN MARTAN: Dobio sam zadovoljštinu za javne objede

Predsjednik Hrvatske demokratske seljačke stranke Ivan Martan kratkotrajnu suradnju s Ivom Lončarom, kao zastupnikom s HDSS-ove liste u prošlom sazivu Hrvatskog sabora, okajao je sukobima i optužbama na svoj račun. U kratkom razgovoru za naš list upozorio nas je da je nedavno dobio zadovoljštinu za neke od javno izrečenih objeda na svoj račun.
- Moji su odvjetnici nedavno dobili presudu Upravnog suda RH kojom se poništava zaključak Administrativne komisije Vlade RH o ponovnom pokretanju postupka utvrđivanja moga statusa kao političkog zatvorenika. Upravni sud rekao je da to što je jedan svjedok mijenjao svoj iskaz nije dovoljan razlog za pokretanje novog postupka, tim više što smatra da je izvorni postupak proveden pravilno i da je njime dobro utvrđeno činjenično stanje. Ivo Lončar u više me navrata pokušao blatiti tvrdnjama da sam do statusa političkog zatvorenika došao krivotvorenjem nekih dokumenata i moguće je da su te njegove tvrdnje bile povod Administrativnoj komisiji da donese sada poništen zaključak, a možda se čak radilo i o “kuhinji”, s obzirom na njegove osobne veze. Presudom Ustavnog suda jasno je izrečeno što je stvarno stanje stvari.
Martan je imao i osvrt na posve aktualan izazov. Kritiku smo dijelom i mi morali otrpjeti:
- U nedavnom intervjuu za Međimurje koji je dao g. Josip Grivec, predsjednik županijske organizacije HSLS-a, nigdje se ne spominje da koalicija u kojoj sudjeluje uz HDZ ima i trećeg člana, HDSS. Ako ste vi u pitanju propustili spomenuti sve članove koalicije, g. Grivec je u odgovoru to morao učiniti. Mi smo u tu koaliciju ušli svjesno i odgovorno i do posljednjeg ćemo slova ispuniti sve preuzete obveze. Zato možemo tražiti korektnost partnera u ovakvim stvarima.
Dražen Kovač

Izvor: 2861