Arhiva 17.10.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

Ivan Međimurec vukao kamion od 9 tona!

Mladi europski i državni šampion u dizanju utega Ivan Međimurec iz Svetog Križa okušao se nedavno i na tzv. strongman natjecanju, održanom u Virovitici, na kojem najsnažniji ljudi povlače kamione i pokreću te podižu predmete ogromnih težina. Riječ je o natjecanjima koja redovito plijene pozornost publike. Ivanov nastup nije bio samo uspješan, već i dramatičan s obzirom da je nastupio pod virozom i potegnuo posljednji atom snage iz tijela. U vuči kamiona (od 9 tona!) bio je prvi:
- Ljude privlače ovakva natjecanja jer se nešto takvo ne može vidjeti svaki dan, pa se 30. rujna u centru Virovitice okupilo oko 500 gledatelja. Dan ranije sam otkazao nastup jer sam dobio virozu, imao povišenu temperaturi i u dva dana izgubio 4 kilograma, što je za sport kojim se bavim iznimno puno. U konačnici sam, ipak, nastupio i to mogu zahvaliti svojoj zaručnici koja je došla do mog kreveta i rekla: “Idemo na natjecanje! Diži se! Uvijek si mi govorio da se pravi sportaši poznaju po tome što ostavljaju srce na terenu.”
Po dolasku u Viroviticu, jedva sam se držao na nogama kad sam preko razglasa začuo poziv – Ivan Međimurec nek se pripremi za vuču kamiona. U toj prvoj disciplini stazom dugom 20 metara za 25 sekundi povukao sam kamion od 9 tona. I osvojio prvo mjesto. U drugoj disciplini (držanje lokota iznad glave) bio sam treći, a u disciplini nošenja gola za nogomet od 320 kilograma osvojio sam drugo mjesto. Iduća disciplina bila je podizanje iznad glave željezne konstrukcije od 90 kg, u čemu sam osvojio 3. mjesto. Nakon toga sam se srušio. U pomoć su mi pritekli moja djevojka i prijatelji i - da ih nije bilo, ne znam kako bi sve završilo, prepričao nam je Ivan od kojeg je, izgleda, čvršća samo njegova zaručnica koja ni nakon kolapsa nije dopustila da se zove hitna pomoć. Podigli su Ivana i pripremili ga za posljednju disciplinu – podizanje kugle od 130 kilograma. No, tada je tijelo reklo – dosta – te je Ivan morao odustati. U ukupnom poretku bio je četvrti.
Ivan Međimurec od srca zahvaljuje zaručnici, prijateljima te sponzorima na podršci.
Ž.Drljić

Izvor: 2999