Arhiva 03.08.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:33.

IVANOVČANKA MIA RADOTIĆ BRILJIRALA NA ŽENSKOJ INAČICI TOUR DE FRANCEA

Neopisivo iskustvo! Sada sanjam Olimpijske igre

 

O rođenoj Ivanovčanki Miji Radotić pisali smo u srpnju prošle godine kad se, kao prva Hrvatica u povijesti našeg biciklizma te jedina profesionalna biciklistkinja u našoj zemlji, pripremala za prestižnu utrku Giro d' Italia. Višestruka prvakinja Hrvatske i osvajačica brojnih međunarodnih trofeja proteklih je dana okrunila svoju dosadašnju karijeru nastupom na najpoznatijem svjetskom natjecanju u bicklizmu – Tour de Franceu.

 

U jednodnevnoj utrci „La Course by Le Tour de France“ 30-godišnja Mia izborila je je prestižni naslov najbolje sprinterice sa 14 osvojenih bodova, a s obzirom da se u ukupnom poretku plasirala na visoko 20. mjesto Mia je postala i najboljom vozačicom svog tima – slovenskog ženskog biciklističkog kluba BTC City Ljubljana.  O dojmovima iz Francuske Mia ekskluzivno govori za List Međimurje:

 

- To je najprestižnija utrka u svijetu biciklizma i za plasirati se uopće, treba biti među top ekipama na svjetskoj rang listi. Pozivnice organizatori naime šalju samo 20 ekipa sa po 6 vozačica su medu njima. Utrka je na neopisivom nivou, to je jednostavno grand finale. Tih 7 kilometara prometnica u samom centru inače prometom zakrčenog Pariza je tu jednu nedjelju u godini prazan i nitko se ne buni. A doći u sam krug uz cestu je isto prestiž,  ma jednostavno neopisivo. 

Izvor: 3145