Arhiva 24.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Ivanu Kolareku dvije i pol godine zatvora

Zasad nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Varaždinu Ivan Kolarek iz Preloga, nekadašnji upravitelj braniteljske zadruge Agro Drava, sa sjedištem u Hrženici, u Varaždinskoj županiji, osuđen je na dvije i pol godine zatvora.
Sud je prihvatio argumente optužbve koja mu je u tetet stavljala da je zloporabom položaja i ovlasti oštetio Udrugu kojoj je bio na čelu i protupravno stekao osobnu korist od 207 tisuća kuna. Kolarek nije, kako se navodi u presudi, pune iznose dnevnih utržaka u poslovanju lokala u Šenkovcu, koji je Udruga imala u najmu, stavljao na njene žiroračune, a s njih je sredstva podizao i vršio isplate bez vjerodostojne dokumentacije. Razliku od 207 tisuća kuna između prikazanih i stvarnih transakcija prisvojio je za sebe, stoji u presudi Županijskog suda. Kolarek ima pravo na žalbu.
Ne uspije li u drugostupanjskom postupku dokazati nevinost, morat će u zatvor, ali i novac za koji je sud presudio da je njegova nezakonito stečena korist pod prijetnjom ovrhe uplatiti u proračun RH.
Snimio D. Lesar

Izvor: 3065