Arhiva 24.08.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

S prijedlogom Laburista u - Vrapče!

Ivković uzvraća udarac Lesaru

Davno odbačen prijedlog Hrvatskih laburista – Stranke rada o izmjenama i dopunama Obiteljskog zakona, oko čega su se nedavno posvađali međimurski HDZ i Hrvatski laburisti i dalje izaziva prijepore. Na nedavnu konferenciju međimurskih Laburista, u subotu je konferencijom za novinare uzvratio predsjednik ŽO-a HDZ-a Međimurske županije Vladimir Ivković.
- Zasipan različitim komentarima političkih rivala koje sam spomenuo na protekloj tiskovnoj konferenciji i koji su se nakostriješili kao ježevi, braneći svoje neobranjive stavove, moram se kratko osvrnuti na ono o čemu sam tada govorio. Očito je da Laburisti i Dragutin Lesar nikako ne mogu prihvatiti kritiku i na mene su krenuli gotovo osobno, kao da ja o temi o kojoj sam govorio ništa ne znam i ništa ne razumijem.
Ne mogu ne komentirati da se radi o temi za koju sam i kvalificiran i, na kraju krajeva, školovan. Ali to je najmanje bitno, bitno je da se ne komentira posljedice koje bi takve ideje mogle izazvati. Pretpostavka očinstva i način na koji su Laburisti predložili da se izbriše iz Zakona znači da bi 90 posto normalnih obitelji, odnosno očeva, umjesto pripreme slavlja zbog rođenja djeteta, trebali ići na vađenje krvi i davati DNK da bi se prije upisa u bolnici dokazivalo tko je otac djeteta. Ukidanje presumpcije dovelo bi do neodržive situacije, a onaj tko bi takav prijedlog prihvatio ne bi doduše išao u Remetinec, ali bi išao u jedno drugo selo pokraj Zagreba, koje se zove Vrapče - zaključio je Ivković temu oko presumpcije očinstva.
Drugi dio konferencije Ivković je posvetio odluci Vlade o formiranju Obiteljskog centra, što je i HDZ-u kao stranci bilo u interesu da konačno zaživi. Dvije propuštene prilike (jer je u državnom proračunu bilo osigurano financiranje) Ivković je pripisao aktualnoj županijskoj vlasti koja na početku mandata nije odredila adekvatnu lokaciju za Centar.
- Prvi je to propustio učiniti Grad Čakovec, a nakon toga i Županija. Međutim, činjenica je da je Vlada, bez obzira na financijski “sušnu godinu”, smogla snage i sredstva za formiranje Obiteljskog centra i postavila okvire za njegovo djelovanje. Nadam se da ovu priliku niti gradska niti županijska vlast neće propustiti jer radi se o sedam radnih mjesta, ali važnija je problematika kojom se Obiteljski centar bavi. Nadam se da se između SDP-a i HNS-a oko određivanja lokacije neće ponoviti situacija kao u Pribislavcu. Zbog stranačkih neslaganja oko lokacije škole, župan Perhoč mora priznati da je nemoćan u daljnjem rješavanju problema vezanog za školstvo u Pribislavcu - završio je Ivković.
V.Trstenjak

Izvor: 2939