Arhiva 17.02.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

Međimurca na Pantovčak

IVO JOSIPOVIĆ U MEĐIMURJU

Novoizabran Predsjednik RH, dr. sc. Ivo Josipović, protekle je srijede boravio u svom prvom posjetu nakon izbora u Međimurju. Josipovića su ispred Županije dočekale delegacije Županije i Grada Čakovca, na čelu sa županom Ivicom Perhočem i gradonačelnikom Brankom Šalamonom, a potom je održan susret s gospodarstvenicima u zgradi Scheier te upriličeno druženje s djelatnicima u kulturi Međimurske županije, u caffe baru Littera.
U izjavi za novinare Josipović je pohvalio međimursko gospodarstvo, uz izražavanje nade da su trenutni recesijski problemi tek hvatanje zaleta te da će uskoro cijela bilanca međimurskog gospodarstva biti u pozitivi.
O problemu prostora bivše čakovečke vojarne, za koju Međimurska županija mora za MORH “odraditi” poslove vrijedne 30-ak milijuna kuna, novoizabran Predsjednik također se očitovao:
- Čakovečka vojarna je problem za koji čujem svaki put kada sam ovdje, ali do sada nisam imao nikakve ovlasti niti dodira s tim problemom. Sada imam, i vrlo ću ozbiljno pokrenuti to pitanje zajedno s nadležnim institucijama.
Znamo da je u igri vojska, čiji sam ja vrhovni zapovjednik, ali i Vlada, odnosno Ured za upravljanje državnom imovinom. Poduzet ću sve da se to pitanje riješi, obećao je Josipović.
Zahvaljujući na obilju glasova koje je kao predsjednički kandidat osvojio u Međimurju, Josipović je obećao da će netko od Međimuraca sigurno doći na Pantovčak, najvjerojatnije u svojstvu savjetnika, ali o konkretnim imenima nije želio govoriti. Nakon protokolarnog dijela posjeta, Josipović se susreo s čelnim ljudima SDP-a Međimurske županije kojima je zahvalio na predizbornim aktivnostima.
V. Trstenjak

Izvor: 2860