Arhiva 03.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

IW donirao Sigurnu kuću

Članice Inner Wheel kluba Čakovec iz svojih su članarina i od prihoda iz humanitarnih akcija osigurale sedam tisuća kuna koje su predale predsjednici Upravnog vijeća Doma za žrtve obiteljskog nasilja Čakovec - Sigurne kuće Roberti Barat. Točnije, tim su iznosom pribavile pećnicu i ledenicu, ustanovi dosad nedostižne kućanske uređaje s obzirom na ograničenost budžeta. Primopredaju donacije obavila je predsjednica IW kluba Dubravka Nedeljko, u društvu članica Biserke Rok i Ružice Varge.
- Izuzetno mi je drago što smo i ove godine u mogućnosti donirati Sigurnu kuću i time poduprijeti nastojanja zaposlenika i Upravnog vijeća u proširivanju kapaciteta tijekom sljedeće godine do dopuštenih 11 osoba, rekla je, među ostalim, Dubravka Nedeljko i dodala da je osluškivanje potreba u zajednici trajni cilj djelovanja IW kluba. Roberta Barat dodala je da je proširenje jedan od prvih novih koraka u radu Sigurne kuće.
- Naš je plan osamostaliti Sigurnu kuću tako da imamo vlastiti objekat i da omogućimo proširenje s obzirom da trenutno možemo primiti 7 osoba, a imamo dopuštenje za 11.
U mnogim smo elementima rada u Centru napredovali, zapošljavamo psihologa na puno radno vrijeme, tražimo donatore za posteljinu i tekstil koji je općenito potreban u kućanstvu, nastojimo vlastitim naporima pridonijeti što je moguće više da štićenice i štićenici Sigurne kuće imaju dobre uvjete življenja u danima smještaja kod nas, kaže Roberta Barat.
A. Ličanin

Izvor: 3062