Arhiva 02.07.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

IZ CIJELOG SVIJETA STIŽU DISC GOLFERI NA TURNIR U TERMAMA SVETI MARTIN

Tijekom vikenda, 4. i 5. srpnja, prekrasni golf teren oko Termi Sveti Martin postat će poprište međunarodnog disc golf turnira Spa Hills na kojem će se natjecati gotovo 40 igrača i igračica iz osam zemalja s tri kontinenta.

Natjecatelji u Sveti Martin stižu i iz Mađarske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Slovačke pa čak i iz dalekog Izraela i Sjedinjenih Američkih Država. Naravno, u natjecanju sudjeluju i domaći igrači iz Varaždina, Čakovca i Zagreba.

Organizator prvog međunarodnog turnira u Svetom Martinu je varaždinska Lagoda u suradnji s Termama Sveti Martin, a direktor turnira Dinko Šimenc vjeruje kako će ovo postati važan sportski i turistički događaj koji će u Terme Sveti Martin iz godine u godinu privlačiti sve više natjecatelja, ali i njihovih obitelji koje mogu uživati u bogatom sadržaju koji im se nudi u Termama.
– Ovo je prvi međunarodni turnir koji organiziramo u Svetom Martinu i jako smo sretni i ponosni što ćemo ugostiti i amerikanca Jonathana Baldwina, svjetskog prvaka u disc golfu 2011. godine. Jonathan u Hrvatsku stiže u sklopu svoje europske turneje, a želja mu je posjetiti čim više zemalja u kojima se ovaj sport kojim se on profesionalno bavi, tek počinje razvijati – ističe Šimenc.

Igrat će se tri runde po 18 staza. Od toga će se u subotu igrati dvije runde, a u nedjelju jedna i finale u kojem će sudjelovati najboljih pet muških natjecatelja. Proglašenje pobjednika zakazano je za nedjelju poslije finala koje počinje u 14:30 sati.

Turnir Spa Hills možda je i najbolji uvod i najava za plan izgradnje stalnog disc golf terena na prostoru oko Termi Sveti Martin. Tako će uskoro uz golf terene koji su oplemenili Međimurje na turističkoj karti Hrvatske, ovaj kompleks biti bogatiji za još jedan sadržaj – disc golf. Sport koji je još relativno nepoznat u Hrvatskoj, ali čija brzorastuća popularnost diljem Europe govori kako će to biti itekako isplativa investicija. Spomenimo kako će to, uz terene na Platku i u Varaždinskim Toplicama, biti  treći stalni disc golf teren u Hrvatskoj.

Izvor: 3140