Arhiva 28.05.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:22.

Iz Katruže / Podružnica Franka

Međimurska zaklada solidarnosti Katruža u subotu, 18. svibnja organizirala je tradicionalnu akciju prodaje katruža. Katruže su se prodavale u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću i Belici. U Čakovcu su se uz aktiviste Katruže akciji priključili članovi Kulturno-umjetničkog društva Mačkovec te učenici i djelatnici OŠ Vladimir Nazor Pribislavec. Prodajom katruže i donacijama prikupljeno je 3.525 kuna.
U Prelogu su članice udruge Priločko srce iz Preloga prikupile 6.012 kuna. U Belici su katruže prodavale članice Udruge žena Općine Belica i prikupile 2.100 kuna. Katruže i suvenire u Gradu Mursko Središće prodavale su članice Društva žena Mursko Središće. Prodajom su prikupile 1.915 kuna.
Ukupno su prikupljene 13.552 kune.

Podružnica u Međimurju
Udruga Franak osnovala je svoju podružnicu i u Čakovcu čime se i naša županija pridružila borbi za pravdu gotovo 400 tisuća građana koji u Hrvatskoj osjećaju posljedice kredita u švicarskim francima. Uključivanjem novih članova i osnaživanjem Udruge Međimurska će se županija priključiti aktivnoj borbi za ostvarenje tri glavna cilja Udruge Franak, a to su konverzija ostatka glavnice kredita po tečaju koji je bio važeći u trenutku sklapanja ugovora, definiranje promjenjivog dijela kamatne stope i fiksne marže tijekom cijele otplate kredita, te hitno donošenje Zakona o osobnom bankrotu. Povjerenica za Međimursku županiju je Darinka Bistrović. Zainteresirani građani mogu dobiti sve informacije o radu Udruge Franak u Čakovcu na mob..095-5402362 i e-mail cakovec@udrugafranak.hr. Učlaniti se mogu putem stranica www.udrugafranak.hr.

Izvor: 3031