Arhiva 15.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

Iz Obrtničke komore Međimurja

DOLAZE JESENSKI SAJMOVI

Obrtnička komora Međimurske županije i ove jeseni priprema zajedničke nastupe međimurskih obrtnika na regionalnim i međunarodnim sajmovima u zemlji i inozemstvu. U Kalendaru jesenskih sajmova u 2013. godini izdvajaju se regionalni sajmovi u Gudovcu i Požegi u rujnu, u Puli i Splitu u listopadu te u Križevcima u studenome. Na njima OKM obrtnicima sufinancira cijenu izložbenog prostora u visini od 30 posto. Sufinancira se i nastup na međunarodnim sajmovima u Celju u rujnu, u Zenici i Skopju u listopadu, dok potpuno besplatno obrtnici mogu izlagati na Zagorskom gospodarskom zboru u Krapini u rujnu. Obrtnici nekih djelatnosti moći će u organizaciji Međimurske županije uz povoljnije uvjete izlagati na još nekoliko sajmova i izložbi. Hrvatska obrtnička komora poziva vlasnike tradicijskih i umjetničkih obrta da se prijave i za predstavljanje na Božićnom sajmu u Strasbourgu.
OKM poziva zainteresirane obrtnike da se što prije jave radi pravodobne pripreme zajedničkog nastupa i rezervacije prostora. Obrtnici koji nisu podmirili obvezu plaćanja komorskog doprinosa ili dugovanja za nastup na nekom od sajmova u organizaciji HOK-a pravo na sufinanciranje sajamskog nastupa mogu ostvariti tek nakon podmirenja obveze. Dodatne informacije može se dobiti u OKM-u, u Ulici Ivana Gorana Kovačića 4, Čakovec - osoba za kontakt je Robert Varga, na telefon i telefaks 311-515, e-mail: okm.sajam-info@ck.t-com.hr. Kalendar jesenskih sajmova u 2013. godini može se naći na www.obrtnicka-komora-medjimurja.hr.(r)

Območna obrtno-podjetniška zbornica Ljutomer u četvrtak, 8. kolovoza, proslavila je 45. obljetnicu aktivnog djelovanja. Tom je prigodom Obrtnička komora Međimurske županije dobila priznanje za dugogodišnju plodonosnu suradnju. To je priznanje Daniel Zelko, predsjednik asocijacije ljutomersih obrtnika, uručio predsjedniku OKM-a Slavku Faltaku. Svečanosti je prethodio okrugli stol pod naslovom Kakva će biti budućnost poduzetništva i obrtništva na kojem se raspravljalo o aktualnim problemima slovenskih gospodarstvenika, gotovo identičnima problemima njihovih hrvatskih kolega. I slovenske obrtnike i poduzetnike, bez obzira što su već dulje vrijeme dio EU, muči nelojalna konkurencija, siva ekonomija, neplaćanje te velike porezne obveze koje njihova Vlada još namjerava povećati.(r)

Izvor: 3042