Arhiva 04.04.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:21.

Iz političkog života

Dražen Srpak gradonačelnik?

Na lokalne izbore 19. svibnja u Murskom Središću izaći će koalicija HDZ-HSLS-HD-Nezavisna lista umirovljenika Milice Đorđević, uz podršku HSS-a, s kandidatom Draženom Srpakom (HDZ) za gradonačelnika i Zvonkom Vrtarićem (HSLS) za dogradonačelnika. Potvrđeno je to za potpisa koalicijskog sporazuma u četvrtak u vijećnici Grada Mursko Središće.
Potpise na sporazum stavili su Dražen Srpak (HDZ), Josip Dobranić (HSLS), Miljenko Cmrečak (HD) i Ivan Trstenjak (Nezavisna lista umirovljenika Milice Đorđević). Najavljeno je da će kandidat za predsjednika Gradskog vijeća doći iz redova Hrvatskih demokršćana.
- Iako u Murskom Središću nema svoj ogranak, ovoj je koaliciji podršku potvrdio HSS Međimurske županije. Žao nam je što s nama danas nije i HNS s kojim smo također bili u pregovorima - rekao je Dražen Srpak najavljujući i svoj predizborni program.
- Ova je koalicija odraz odlučnosti da se građani sličnih svjetonazora susretnu i nadam se da će sredina prepoznati Dražena Srpaka kao osobu koja će dobro voditi ovaj grad - istaknuo je Miljenko Cmrečak iz HD-a.
Kandidat za gradonačelnika Murskog Središća najavio je da planira nastaviti razvoj poslovne zone i uvođenja infrastrukture, uređenje Centra za kulturu, završetak projektiranja i izgradnju kanalizacije, oplemenjivanje turističkih potencijala, izgradnju Spomen-doma naftnom rudarstvu, razvoj svih naselja unutar Grada podjednako.
- Zvonko Vrtarić kao dogradonačelnik bi bio pročelnik Ureda Grada i svojom bi stručnošću puno mogao pridonijeti projektima koje planiramo inicirati ili koji već jesu u tijeku. Prostora za napredak ima, nastojat ćemo Mursko Središće zastupati kao sredinu koja nije na repu događanja i života - najavio je D. Srpak, a M. Cmrečak dodao kako sve njih tišti nepostojanje državnih službi u gradu, što rezultira odlaskom ljudi u druge sredine u kojima mogu zadovoljiti primarne životne potrebe.
A. Ličanin

Zajedno SDP-HNS-HSU

Predsjednici triju općinskih odbora i ogranaka stranaka za Općinu Nedelišće potpisali su 18. ožujka predizborni koalicijski sporazum. Potpise su na njega stavili SDP-ov Mladen Novak, HNS-ov Željko Kacun i HSU-ov Marijan Marciuš.
- Ovu smo koalicijsku suradnju i dosad vidjeli u praksi. Uvjereni smo da će na lokalnim izborima naši sugrađani prepoznati naš potencijal i da će se Općina nastaviti razvijati tempom kakav svi želimo - rekao je predsjednik OO-a SDP-a Nedelišće Mladen Novak. Željko Kacun je u ime HNS-a istaknuo zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i jednako tako dogovorom postignutim za predstojeće lokalne izbore. - Ovo je potez koji se podrazumijeva. Koalicija SDP-HNS-HSU je dobar primjer i drugim sredinama da se može dobro surađivati, pa se isto tako nadamo i dobrom rezultatu na izborima - rekao je HSU-ov Marijan Marciuš. Već je u javnosti objavljen podatak da će kandidat za načelnika Općine Nedelišće 19. svibnja biti Darko Dania (SDP). Saznajemo da će kandidat za njegovog zamjenika biti Vitomir Kirić (HNS). Aktualni načelnik Mladen Horvat (SDP) zacijelo će svoje političko djelovanje nastaviti kao član Skupštine Međimurske županije, u čemu će, uspije li biti izabran, dakako, njegovo iskustvo imati osobitu važnost.
A. Ličanin

Izvor: 3022