Arhiva 16.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

Izazov dug 1.880 kilometara

Hodočašće vojske i policije u francuski Lourdes održava se po 22. put i u njega je od četvrtka uključen Mario Horvat iz Malog Mihaljevca. Kao župljanin Župe Sv. Juraj na Bregu i član Udruge dragovoljaca i veterana Međimurske županije - ogranka Sv. Juraj na Bregu, odlučio se na pothvat koji je ovdašnju javnost zaintrigirao zbog fizičke zahtjevnosti, ali i nepokolebljivog duha Marija Horvata.
Na put dug 1.880 kilometara on se odlučio poći biciklom, u čemu je dobio podršku sponzora, ali i ljudi iz svijeta sporta - osobito Atletskog kluba Međimurje s trenerom Aleksandrom Žbuljem koji ga je kondicijski pripremio za put biciklom od Pleškovca do Lourdesa.
U logističkoj su potpori također Zdravko Moharić, Josip Živković i Stanislav Novak, a na putu ga prate Dušan Korunić iz Malog Mihaljevca i Milan Kolac iz Zasadbrega, također obojica hrvatski branitelji. Vozilo za pratnju posudili su tenisači iz čakovečkog kluba Franjo Punčec.
Na put u Lourdes Marija Horvata su 8. svibnja u župnoj crkvi sv. Jurja ispratili obitelj, župna zajednica i prijatelji, uz blagoslov vlč. Ivice Puškadije. I načelnik Općine Anđelko Nagrajsalović biranim je riječima dao podršku izvanrednom izazovu svog sumještanina, jednako kao i župan Matija Posavec te Stjepan Horvat, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana MŽ.
Mario Horvat istaknuo je da se na dalek put odlučio kako bi “zahvalio Bogu i nebeskoj Majci Mariji što se živ i zdrav vratio iz Domovinskog rata”. Zahvalio je supruzi Ivanki na bezuvjetnoj podršci te djeci Reneu i Jeleni, a nije zaboravio ni brojne sponzore koji su stali uz njega i pomogli mu da realizira svoj naum.
A. Ličanin

Izvor: 3081