Arhiva 21.10.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:31.

IZBJEGLIČKA KRIZA: Grad Ludbreg Crvenom križu donirao 2.000 litara vode

Već neko vrijeme Čakovec i Ludbreg njeguju prijateljske odnose, a grad u susjednoj nam Varaždinskoj županiji uključio se i u prikupljanje humanitarne pomoći za izbjeglice. Tako je gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić, u dogovoru sa svojim čakovečkim kolegom Stjepanom Kovačem u srijedu, 21. listopada, u Čakovec, u skladište Gradskog društva Crvenog križa Čakovec smješteno u Ulici dr. Ivana Novaka dopremio 4.000 boca, odnosno 2.000 litara vode te nešto hrane. 


-S velikom pažnjom pratimo aktualna događanja, pogotovo otkad se izbjeglički val preselio nama u susjedstvo. Međimurje odlično skrbi o velikom broju ljudi koji su zbog vlastite potrebe odlučili krenuti na dugi put. Odlučili smo zasad pomoći onime što je najpotrebnije, kazao je Bilić.



-Kolega Bilić nazvao me i pitao kako može pomoći. I Grad Čakovec i naše općine, a osobito sami građani pokazali su veliku volju za pomoć, osigurane su prehrambene namirnice i odjeća, a po školama ćemo provesti i akciju „svako dijete – jedna konzerva“. Sve da budemo spremni u mogućim sličnim situacijama, dodao je Kovač.

Izvor: 3156