Arhiva 28.12.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

Izgradnja dvorane u Pleškovcu

Radovi na dogradnji Osnovne škole Ivan Goran Kovačić u Pleškovcu i izgradnji sportske dvorane teku bez smetnji i u rokovima. Prema informacijama koje su na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Sveti Juraj na Bregu dali predsjednik Vijeća Marijan Rodinger i načelnik Anđelko Nagrajsalović, u tijeku su dogovori o pokrovu i kristaliziranje svih situacija u naplati potraživanja izvođača.
- U siječnju će krov za dvoranu biti i nabavljen. Bit će od lima, s tim da nam je prezentiran materijal od kojeg će krovište biti izrađeno. Oko financiranja nema problema - rekao je Rodinger.
Načelnik Nagrajsalović pojasnio je da prvu situaciju izvođačima plaća Općina, i to u visini 30 tisuća kuna.
- Druga i treća situacija bit će u visini pola milijuna kuna i nju će platiti Županija. Za četvrtu situaciju najavljeno nam je da će biti izdana u veljači 2012. godine. Za svoj dio obveza morat ćemo uzeti kredit jer Općina i Županija zajedno financiranju 4,7 milijuna kuna vrijednosti radova. Raspisat ćemo javni natječaj za kredit i mislim da tu neće biti poteškoća. Moram, međutim, napomenuti problematiku opreme. U troškovniku je sadržana samo oprema dvorane, ali ne i školskih učionica koje se dograđuju - rekao je načelnik.
Podsjetimo da je projekat vrijedan 11,5 milijuna kuna i da ga izvodi tvrtka Fenix iz Slavonskog Broda koja je angažirala kooperante iz Međimurja. Veći dio izgradnje financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.
- Moram istaknuti zadovoljstvo time kako se radovi odvijaju i kako se, prije svega, obavljaju. Zaštita građevinske jame obavljena je kako treba, pa na objektu Škole nema nikakvih pukotina niti oštećenja. Drago nam je što radove obavljaju Međimurci, kao vrsni graditelji - istaknuo je pred vijećnicima na sjednici Općinskog vijeća Anđelko Nagrajsalović.
Općina je, uz uvriježen rad nadzornih organa, angažirala i dodatan nadzor građevinskih radova koji obavlja čakovečka Međimurje Investa. (A. Ličanin)

Izvor: 2957