Arhiva 27.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

Izgradnji sportske dvorane u Pleškovcu nikad kraja

Na natječaj Općine Sveti Juraj na Bregu kojim se traži izvođač radova na dovršenju gradnje sportske dvorane OŠ Ivan Goran Kovačić pristiglo je pet ponuda. Kao najpovoljnija, odabrana je ponuda Teama d.d. iz Čakovca, u visini 5,7 milijuna kuna. Na odabir su se žalili zagrebačka Tim-gradnja i čakovečki Đurkin.
- Ponuda Tim-gradnje je 5,706.000, a Đurkina 7,065.000 kuna. Kako je u tijeku razmatranje žalbi, mi pripremamo svoje očitovanje i očekujemo da naredna dva mjeseca nećemo imati konačnu odluku o izboru izvođača. Dogodi li se da natječaj bude poništen, moramo ga ponoviti, što ponovo iziskuje dodatna dva mjeseca procedure. Budu li žalbe odbijene, s Teamom d.d. možemo potpisati ugovor, kaže za list Međimurje Anđelko Nagrajsalović, načelnik Općine Sv. Juraj na Bregu.
On dodaje da je u ponudu tvrtke Team d.d. uključen popravak krovišta za koje se prvo ispostavilo da nije dobro napravljeno, a potom da jest. Ako se iz Teamove ponude izuzmu radovi na krovištu, ona bi bila jeftinija i svedena na iznos od 5 milijuna kuna. Pitali smo o zatvaranju financijske konstrukcije za dodatne radove na izgradnji dvorane.
- Općina daje 40 posto iznosa, a 60 posto Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. U novcu, naš udio je 2 mlilijuna kuna. Od kredita za dvoranu, na raspolaganju nam je još milijun kuna, Županija proračunom za 2014. godinu osigurava pola milijuna, a od Fenixa će nam pristići naplaćena bankarska garancija u visini 600 tisuća kuna. Naime, garancija je naplaćena na iznos od 1,2 milijuna, ali polovica ide državi, a polovica Općini. Dakle, imamo zatvorenu financijsku konstrukciju, zaključuje načelnik Nagrajsalović.
A. Ličanin

Izvor: 3061