Arhiva 18.03.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

Izvrsni nastupi sportskih plesača iz Međimurja u Moskvi i Bologni

7. i 8. ožujka u Moskvi je održan veliki međunarodni plesni turnir Dynamo Grandprix 2015, na kojem je, i to vrlo uspješno, nastupio sportski plesni par iz Međimurja, Tin Sanjković sa svojom partnericom Milanom Chekanovom, članovi SPK Varaždin.


Nastupajući u kategoriji starije mladeži (16-18 g. starosti) Milana i Tin su se u konkurenciji 82 para kroz 4 kruga natjecanja plasirali u polu-finalni dio natjecanja, te na kraju osvojili izvrsno 7. mjesto. O izvrsnosti rezultata govori i podatak da je to najbolji rezultat koji je neki hrvatski sportski-plesni par ostvario na jednom turniru u Moskvi. Ovim su novi uspjehom Milana i Tin ušli i u TOP 25 svjetske rang ljestvice latinsko-američkih plesova za svoju kategoriju.


14. i 15. ožujka na međunarodnom turniru u Pieve di Cento (Bologna, Italija) nastupili su, pored Tina i Milana, i Jurica Kavran sa svojom plesačicom Tihanom Vusić koji su isto tako članovi SPK Varaždin. Tin i Milana natjecali su se u tri discipline, dvije u svojoj starosnoj kategoriji starije mladeži (standardni i latinsko-američki plesovi), te u starosnoj kategoriji „Under 21“ plešući latinsko-američke plesove. Jurica i Tihana plesali su u čak četiri discipline: dvije u kategoriji starije mladeži (standardni i latinsko-američki plesovi), u kategoriji „Under 21“ (standardni plesovi), te u kategoriji odraslih (standardni plesovi). Ostvareni rezultati potvrda su izvrsnosti naših plesača. Tin i Milana osvojili su dva 7. mjesta, te izvrsno 5. mjesto u kategoriji „Under 21“. Tihana i Jurica osvojili su 10. mjesto u standardnim plesovima, 16. mjesto u latinsko-američkim plesovima, kao i izvrsno 6. mjesto u kategoriji „Under 21“. 

Izvor: 3125