Arhiva 17.10.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

Jakopec izgubio okladu i Šalamonu platio ručak

Vijećnik u Gradskom vijeću Čakovca Željko Jakopec (HDZ) izgubio je okladu s gradonačelnikom Brankom Šalamonom (SDP) i u četvrtak ispunio zadanu si obvezu. Nakon što je Gradsko vijeće usvojilo odluku kojom gradskoj upravi odobrava da koristi odobreni minus na poslovnom računu u banci, u visini 10 milijuna kuna, Jakopec je najavio da će taj minus biti u potpunosti iskorišten do 15. rujna.
Tada je javno objavio okladu sa Šalamonom, rekavši da će vijećnicima i novinarima platiti roštilj ako Grad ne iskoristi puni iznos odobrenog minusa. Kako je rok oklade istekao, o statusu je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća pitao Vedran Mikulić (HDZ).
- Gdje je 11 milijuna kuna dopuštenog prekoračenja - pitao je Mikulić.
- Na računu Grada. Izgubili ste okladu kad je vaš vijećnik Željko Jakopec rekao da će do 15. rujna novac ispariti. Svi vijećnici i novinari tako mogu na roštilj - odgovorio je gradonačelnik Šalamon i ispravio Mikulića kako je riječ o 10, a ne 11 milijuna kuna odobrenog prekoračenja.
Vijećnik Jakopec nije prisustvovao sjednici, no, to nije umanjilo njegov osjećaj obveze da gubitak oklade realizira. Pozvao je predsjednike klubova vijećnika i novinare na ručak u restoran Mamica u Pušćinama. Dobro raspoloženje za stolom prošlo je u razgovorima izvan konteksta politike, no, prostora za šalju bilo je dovoljno. Gradonačelnik je izrazio spremnost da i on bude gubitnik u nekoj od oklada, samo kako bi bio domaćin ljubiteljima dobrog zalogaja.
- Oklade se u životu događaju i provode, a politika je dio života. Drago mi je što sam okladu dobio i što je vijećnik Jakopec pokazao dosljednost u svojoj najavi. Jednako tako, susreti mimo vijećničkog okruglog stola također su dobrodošli i nije mi bilo teško odazvati se pozivu domaćina - rekao je za druženja Branko Šalamon.
- Gradonačelnik je održao riječ i novac od odobrenog prekoračenja nije potrošen, a ja sam također održao riječ. Političari moraju držati do onog što izgovaraju u javnom prostoru i zato smo danas tu. Nadam se prilici u kojoj ću i ja biti gost gradonačelniku - rekao je Željko Jakopec. (AL)

Izvor: 2999